shop.musicserver.cz
Nové desky pro 38. týden

Nové desky pro 38. týden

Vydáno: 20.09.2015 16:24 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Nový týden bude především o velkých sólových návratech Davida Gilmoura a Kietha Richardse. K nim se pak připojí Lana Del Rey a Carly Rae Jepsen či Miro Žbirka s albem natočeným v Anglii. Debutovat bude Kwabs, tipem týdne je sólovka Nicolase Godina z Air. Rockery potěší Chris Cornell s očekávanou sólovkou a metalové fanoušky rozmazlí novinka Annihilator.

Pokud se v pondělí 21. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

David Gilmour - Rattle That Lock (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock / art rock

David Gilmour - Rattle That Lock
Jako na smilování čekali fanoušci Davida Gilmoura na jeho novou desku. Vždyť od vydání jeho posledního počinu "On An Island" uběhlo letos v březnu již devět let. Nyní se tedy příznivci někdejšího člena Pink Floyd konečně dočkali díky albu "Rattle That Lock", které je Gilmourovým čtvrtým sólovým počinem. Více jak padesátiminutovou nahrávku rozdělil britský kytarista do deseti skladeb, které vyjdou jak na CD, tak i na vinylu. Část skladeb je instrumentálních; o ty zpívané se podělil se svoji manželkou Polly Samson, která se podílela už na předchozím albu i na deskách Pink Floyd. Navíc zapojil i svého syna Garbiela, který si v písničce "In Any Tongue" zahrál na klavír. Koproducentem alba se stal kromě samotného Gilmoura Phil Manzanera z Roxy Music. Prvním singlem se stala titulní skladba, jejíž video již najdete na speciální stránce Gilmourova webu. Pokud jste jeho fanoušci, rovnou začněte pošilhávat po deluxe edici, která se bude lišit, zda zvolíte digitální nebo fyzickou verzi. Download přinese pouze osm skladeb a dvě videa navíc, zatímco fyzická verze nabídne bonusové DVD, respektive Blu-ray obsahující například album i v prostorovém mixu a k tomu v boxu přidá několik dalších dárečků.


Lana Del Rey - Honeymoon (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dream pop / psychedelický pop

Lana Del Rey - Honeymoon
Americká zpěvačka Lana Del Rey se po vydání loňské desky "Ultraviolence" lehce stáhla do ústraní. Okamžitě se ale začala věnovat přípravám na natáčení nové studiovky. Tu představila pod názvem "Honeymoon" a slibuje, že po hudební stránce bude úplně jiné než její předchozí nahrávky. Odpovídá tomu i to, že tentokrát nespolupracovala s tak početným týmem, ale vystačila si pouze se dvěma spoluautory a producenty. Tím o něco slavnějším je Rick Nowels, kterého známe ze spolupráce s Belindou Carlisle, Dido nebo Melanie C. Tím druhým je Kieron Menzies, který dosud působil spíše jak zvukový inženýr na albech Nelly Furtado, Michelle Branch, či Ronana Keatinga. Celkem z jejich spolupráce vzešlo třináct nových písniček, ke kterým přidala ještě coververzi hitu Niny Simone "Don't Let Me Be Misunderstood", známou také z repertoáru Joe Cockera. Album předznamenal singl "High By The Beach", v němž si pohrála s hip hopovými beaty. Videoklip k němu a audio ochutnávku v podobě titulní skladby najdete na jejím VEVU, zbytek pak v krátkých ukázkách uslyšíte na Supraphonline.cz. Album bude k dostání také ve dvou verzích na vinylu.


Miroslav Žbirka - Miro (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Miro Žbirka - Miro
Když Miro Žbirka v roce 2012 dostal jako dárek ke kulatým narozeninám možnost nahrát jednu písničku ve slavných studiích Abbey Road, určitě ve skrytu duše doufal, že by zde nahrál celé album. Povedlo se. Nakonec tam vzniklo dvojalbum, které pojmenoval jednoduše "Miro". Příběh jedné skladby pokračoval přátelstvím s tamním producentem Robem Cassem, který stojí také za filmovým hitem skladbou "Fair Play", a skončil spoluprací s takovými legendami jako je Manfred Mann nebo dvorní textař kapely Cream Pete Brown, který otextoval všechny anglicky zpívané písničky. Sám Žbirka pak napsal veškerou hudbu a slovenské texty, vyjma dvou, které mu otextoval jeho dlouholetý spolupracovník, básník a textař Kamil Peteraj. Deska vyjde jak na CD, tak i na vinylu a Meky k tomu s úsměvem dodává: "Po 25 letech zase vychází na vinylové černé desce moje album a já jsem rád, že jsem nezahodil gramofon. Pro fajnšmekry je to úplně jiný zvuk a samozřejmě výtvarně vynikne i obal, na kterém najdete desítky foteček z Abbey Road." Některé z písniček už nahrál na své VEVO.


Carly Rae Jepsen - E•MO•TION (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / dance pop

Carly Rae Jepsen - E•MO•TION
Po vydání alba "Kiss" to vypadalo, že u Carly Rae Jepsen zůstane největším úspěchem její hit "Call Me Maybe", případně její spolupráce s Owl City "Good Time". Nicméně pak letos v březnu vydala svůj nový singl "I Really Like You" s videoklipem, v němž si zahrál Tom Hanks, a bylo zřejmé, že se s touto Kanaďankou musí počítat i nadále. Stal se jedním z velkých hitů letošního jara a ještě nyní patří mezi nejhranější songy v evropských rádiích. Předznamenal tak její třetí album "E•MO•TION", které vyšlo v červnu v Japonsku, v srpnu ve světě a nyní se konečně dostává i na evropský trh. Jepsen na ni přivítala řadu slavných autorů a producentů. Patří mezi ně Sia, osvědčený Švéd Shellback, Scott 'Scooter'Braun, Greg Kurstin, Greg Wells, Wayne Hector a jedním z výkonných producentů je i Justin Bieber. Novinka přinese celkem dvanáct skladeb ve standardní verzi a o tři více v případě deluxe edice. První videoklipy nahrála zpěvačka na svůj YouTube.com profil, zbytek si můžete v ukázkách poslechnout na Supraphonline.


Keith Richards - Crosseyed Heart (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues rock

Keith Richards - Crosseyed Heart
Jestliže se hodně načekali fanoušci Davida Gilmoura, pak lze jen těžko vyjádřit dobu, kterou museli vytrpět příznivci dalšího kytaristy velmi slavné skupiny, Keitha Richardse z Rolling Stones. V jeho případě se jedná o sólový návrat po třiadvaceti letech. Tento comeback dostal název "Crosseyed Heart" a Richards pro něj společně s bubeníkem Stevem Jordanem připravili patnáct skladeb, které si k rocku a rock'n'rollu přibírají prvky blues, country, či reggae. Nahrávání se neobešlo bez jeho doprovodné kapely The X-Pensive Winos, k níž přibyla v jedné písničce i Norah Jones. První ochutnávku v podobě singlu "Trouble" servíruje Keef na svém VEVU. Zbylé písničky si můžete v ukázkách poslechnout na Supraphonline.cz.


Swim Deep - Mothers (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / indie rock

Swim Deep - Mothers
Bristká indie formace Swim Deep se po vydání debutu "Where The Heaven Are" hlásí o slovo s druhou řadovkou "Mothers". Kromě jedenácti novinkových písní přibyl do řad kapely i nový člen - multiinstrumentalista James Balmont. Nahrávání nového materiálu probíhalo v Londýnu i v Bruselu a jak stojí v oficiálním prohlášení, jde o velký odklon od původního stylu, se kterým formace přišla na své prvotině. "Pracovali jsme na ní opravdu tvrdě a jsme na ni patřičně pyšní," prozradil zpěvák Austin Williams. Dále dodal: "Samotný název jsme nemohli vybrat líp, symbolizuje opravdové tvůrce celého vesmíru." Ukázku v podobě klip k písni "Namaste" si poslechněte zde.


Kwabs - Love + War (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r'n'b / electronica

Kwabs - Love + War
Anglický zpěvák Kwabena Sarkodee Adjepong, který si říká o něco jednodušeji Kwabs, už loni bodoval se svým singlem "Walk" a nyní by na tento úspěch rád navázal i svým debutovým albem "Love + War". Jeho prvotina, která měla původně vyjít o něco dříve, obsahuje celkem dvanáct písniček, které kombinují soul a r'n'b dohromady s elektronikou. Jak zní i další písničky z desky, zjistíte poslechem ukázek na stránkách britského Amazonu.


Tip týdne

Nicolas Godin - Contrepoint (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba / moderní pop / alternativa

Nicolas Godin - Contrepoint
Francouzského muzikanta a multiistrumentalistu Nicolase Godina budou znát především fanoušci dua Air, jehož je členem. Nyní ho ale mohou poznat o něco blíže díky jeho sólového debutu "Contrepoint". Na něm v osmi skladbách představuje svoji vlastní tvorbu, která je silně inspirovaná klasickou hudbou. Odkazy na ni nejsou pouze stylové, ale částečně sáhl i do díla Johanna Sebastiana Bacha. Vážnou hudbu dále propojil s moderním popem a filmovou hudbou. První reakce Godinův debut jej popisují jako inovativní, jedinečný, ale občas náročný. Jestli s tímto názorem budete souhlasit, zjistíte při poslechu celého alba na webu britského Guardianu.


John Paesano - The Scorch Trials (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme na filmserveru
žánr: filmová hudba

John Paesano - The Scorch Trials (soundtrack)
18. září vstoupilo do světových kin další pokračování filmové série "Labyrint", tentokrát s podtitulem "Zkoušky ohněm", v anglickém originále "The Scorch Trials". Stejně jako v případě loňského prvního dílu, i tentokrát dostal hudbu na starost John Paesano. Jeho jednadvacet kompozic zaplnilo i stejnojmenný soundtrack.


Chris Cornell - Higher Truth (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / alternativní rock

Chris Cornell - Higher Truth
Jedním z nejsledovanějších počinů letošního podzimu bude jistě deska od Chrise Cornella "Higher Truth". Jedná se o zpěvákovo čtvrté plnohodnotné album a nástupce kontroverzní nahrávky "Scream" z roku 2009, následované o dva roky později akustickým živákem "Songbook". Produkci novinkového alba ale dostal na starost Brendan O'Brien, známý ze spolupráce s Brucem Springsteenem, Neilem Youngem nebo Pearl Jam. Jejich cílem bylo vytvořit intimnější nahrávku, jakou "Higher Truth" skutečně je. Tedy alespoň to tvrdí dosavadní recenze. Ještě dodejme, že celkový tracklist čítá na šestnáct skladeb včetně čtyř bonusů, které najdete v luxusní verzi. Jedno z nových písní "Nearly Forgot My Broken Heart" si můžete poslechnout tady a podívat se i na příslušný klip, který od našeho šéfa dostal nadprůměrné hodnocení.


Yo-Yo Ma & Kathryn Stott - Songs From The Arc Of Life (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Yo-Yo Ma & Kathryn Stott - Songs From The Arc Of Life
Cellista Yo-Yo Ma a pianistka Kathryn Stott již třicet let spojují své hudební umění a cestují s ním po celé planetě, jak jsme koneckonců mohli vidět a slyšet letos i loni v České republice. Na oslavu tohoto úctyhodného výročí jejich spolupráce a přátelství natočili unikátní album "Songs From The Arc Of Life", obsahující skladby, které častokrát hrají na koncertech, ale ještě nikdy nevyšly pohromadě na jedné nahrávce. Mezi devatenáct kompozic tak zařadili například Brahmsovu "Lullaby", Dvořákovu "Songs My Mother Taught Me", Elgarovu "Salut d'amour Gade's" a další díla z pera světových skladatelů jako Debussy, Delius, Fauré, Gershwin, Grieg, Kriesler, Messaien, Schumann, Sibelius nebo Tchaikovsky. Album, vedle standardního vydání bude k dispozici také na vinylu a v deluxe edici. Novinku již na VEVU Yo-Yo My propaguje několik videí.


Blackmore's Night - All Our Yesterdays (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Blackmore's Night - All Our Yesterdays
Uplynuvší letní měsíce nabídly řadu zajímavých koncertů včetně zastávky folkrockového seskupení Blackmore's Night v Českém Krumlově. Fanoušci se tak mohli lehce seznámit s novinkou "All Our Yeasterdays", která se co nevidět objeví na pultech. Deska je v pořadí desátým studiovým počinem oblíbeného dua - kytaristy Ritchieho Blackmora a jeho manželky Candice Night. Bude k dostání v několika různých formátech - na CD, CD a DVD, digitálně a také jako LP, případně v boxsetu. Luxusní edice obsahující CD a DVD přinese kromě klasického tracklistu a dalšího hodnotného materiálu také videoklipy k pilotní ochutnávce "All Our Yesterdays" a "Will O' The Wisp". Pokud ale sáhnete po limitované edici, dočkáte se navíc 2LP, trička a plakátu. Ukázku v podobě klipu k titulní písni najdete na YouTube.com.


Glen Hansard & The Frames

Glen Hansard - Didn't He Ramble
Na nástupce debutu irského písničkáře Glena Hansarda se už čekalo poměrně netrpělivě, a konečně je tu nástupce "Rhythm And Repose". Dostal název "Didn't He Ramble" a přinese celkem deset písniček, které produkoval Thomas Bartlett (The National, Sufjan Stevens) a častý Hansardův spolupracovník, držitel Grammy David Odlum (Paloma Faith, Tinariwen). Nahrávalo se New Yorku, Dublinu, Chicagu a ve Francii a do studia k němu zavítal i John Sheahan z Dubliners, Sam Beam z Iron And Wine and Sam Amidon. Kompletní stream alba najdete na YouTube.com kanálu vydavatelství Antirecords. S druhou deskou Glena Hansarda se k nám do republiky sklouzla i červencová deska jeho The Frames "Longitude". Ta nabídla dvanáct písniček a první z nich uslyšíte na webu formace.


Annihilator - Suicide Society (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Annihilator - Suicide Society
Pokud patří mezi vaše oblíbené žánry i thrash metal, neměla by vám ujít novinka kanadských Annihilator. Deska ponese titul "Suicide Society" a velkou novinkou pro posluchače bude Jeff Waters za mikrofonem, který se po dlouhé době zhostil nejen psaní skladeb, hraní veškerých kytarových a basových partů, ale i úlohy zpěváka. Jestli ale novinka bude podobně úderná, jako byly v minulosti nahrávky "King Of The Kill" z roku 1994, "Refresh The Demon" vydaná dva roky nato a "Remains" z roku 1997, kde Jeff Waters stanul za mikrofonem naposledy, musíte zhodnotit sami. Ať už se vydáte na živou show kapely 22. října do zlínského Masters Of Rock Café nebo ne, věnujte pozornost klipu k písni "Suicide Society" a svůj názor nám napište do komentářů.


Gary Clark Jr. - The Story Of Sonny Boy Slim (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / electric blues / texas blues

Gary Clark Jr. - The Story Of Sonny Boy Slim
Americký blues-rockový kytarista a zpěvák Gary Clark Jr. je známý především díky účasti na Crossroad Festivalu Erica Claptona, nebo třeba spoluprací s The-Dream. Před dvěma roky jsme ho ovšem představili i jako sólového umělce díky albu "Blak And Blu". Nyní na tento svůj počin navazuje novinkou "The Story Of Sonny Boy Slim", kde ve třinácti písničkách opět fúzuje blues rock se soulem, současným r'n'b, hip hopem, hard rockem, či elektronikou. Fanoušci by pak mohli slyšet řadu vlivů od Leadbelly přes OutKast až po Marvina Gaye a také Clarkovu sestru, která doplnila některé písničky svým vokálem. Poměrně hodně informací i videí sdílí kytarista na svém YouTube.com profilu.


Kamelot - Vyznání (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Kamelot - Vyznání
Roman Horký a jeho formace Kamelot připravili pro milovníky tuzemské scény dvanáct nových písní, zabalených do balíčku s názvem "Vyznání". Jak prozradili sami členové kapely, každý ze skladeb včetně titulního songu je "svým způsobem vyznáním někomu konkrétnímu." Natáčelo se analogově ve studiu V-Zlín a posluchači si tak mohou vychutnat autentičnost a plastičnost zaznamenaného zvuku. Roman Horký natáčel nejen s hudebníky z vlastní skupiny Kamelot, ale také se špičkovými muzikanty, jako jsou Ivo Viktorin (klávesy), Petr Vavřík (basová kytara) a smyčcový kvartet Grajcar. Mezi pěveckými hosty se blýskl také trojnásobný československý zlatý slavík Dalibor Janda a také Ilona Csáková, se kterou Roman Horký spolupracoval i dříve na skladbě "Slib". V neposlední řadě se můžete těšit i na duet "Kavčice" s všestranným muzikantem Petrem Bendem. Jak název napovídá, skladba je inspirována pravdivými osudy studentů popravených za druhé světové války. Dalším vzácným hudebním hostem na desce je Chris de Pino, světově známý hráč na chromatickou harmoniku, který koncertuje s takovými legendami, jako je i Stevie Wonder. U příležitosti vydání v pořadí již čtyřiadvacátého alba připravuje formace velké podzimní turné po celé České Republice i na Slovensku, během kterého nové písně návštěvníkům koncertů představí.


Metal Allegiance - Metal Allegiance (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Metal Allegiance - Metal Allegiance
Pod Metal Allegiance se skrývá sebranka fundovaných a velice zkušených hudebníků, a sice zejména členů Megadeth a Testament. Nové vzniklá formace sala dohromady svůj eponymní debut, na kterém se navíc objevují jména jako Scott Ian, Frank Bello a Charlie Benante z Anthrax, Alissa Ehite-Gluz z Arch Enemy a spousta dalších. Debutové album čítá na devět zbrusu nových písní a jednu předělávku "We Rock", původně od DIO. Ochutnávku v podobě trailerů najdete na stránkách Blabbermouth.net.


Stromboli - Live (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Stromboli - Live
Když v loňském roce ohlásili Stromboli velký návrat, fanoušci tuzemské populární scény zaplesali. Nyní se tato populární formace hlásí opět o slovo s další deskou, tentokrát živákem. Nové "Live album" přináší dva disky - záznam fantastického koncertu legendárních Stromboli z O2 arény spolu s koncertem ze Štvanice z roku 1997. Osazenstvo formace se totiž spolu loni v prosinci sešlo na pódiu po dlouhých šestnácti letech a podle ohlasů nadšeného publika předvedlo skvělou show. Muzikanti uchvátili desetitisícové publikum tak, že aplaudovalo ve stoje. Jako druhé CD je připojen záznam z pražské Štvanice z roku 1997, kdy se skupina sešla osm let po svém rozpadu. Posluchač tak může dokonce porovnat některé písně ve dvou verzích.


TaxiWars - TaxiWars (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / jazz rock

TaxiWars - TaxiWars
Belgická skupina TaxiWars je sice na hudebním trhu nováčkem, ovšem ne tak její členové. Vše začalo jednou jam session, kde se sešel zpěvák a kytarista dEUS Tom Barman a belgický saxofonista Robin Verheyen, ke kterým posléze se přidal ještě kontrabasista Nicolas Thys a bubeník Antoine Pierre. Výsledkem jejich vzájemné spolupráce je deutové eponymní album s dvanácti skladbami, kde se jazz spojuje s rockem a několika dalšími styly. Plnohodnotnou ukázku z alba sdílí na svém VEVU, zbytek uslyšíte třeba na stránkách britského Amazonu.


Taste - What's Going On (Live At The Isle Of Wight Festival 1970) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Taste - What's Going On (Live At The Isle Of Wight Festival 1970)
Fanoušky biografických snímků jistě potěší nový set "What's Going On (Live At The Isle Of Wight Festival 1970)" věnovaný rockové kapele Taste pocházející z Irska. Formace vznikla v roce 1966 a rozpadla se po čtyřech letech. Krátce před tím ale stihla odehrát jeden z nezapomenutelných koncertů na festivalu Isle Of Wight, který je také vyvrcholením celého snímku. Dokumentární snímek se pak zaměřuje také na přínos kapely na hudební scénu, ke kterému se vyjádřila také řada dalších slavných osobností v čele s Brianem Mayem, kytaristou The Edge z U2 nebo Bobem Geldofem. Trailer najdete na YouTube.com.


Dále vychází:

42 Decibel - Rolling In Town (Mystic Production)
Annihilator - Suicide Society (Deluxe Edition) (Warner Music)
Anthony Phillips - Private Parts & Pieces I-V (Deluxe Clamshell Box Set) (Bertus)
Atreyu - Long Live (Universal)
Broken Flesh - Broken Flesh (Mystic Production)
Cliff Richard - 75 At 75 (Warner Music)
Cypress Hill - Original Album Classics (Sony Music)
Eartha Kitt - The Real... Eartha Kitt (Sony Music)
The Front Bottoms - Back On Top (Warner Music)
Glenn Gould - Glenn Gould Remastered - The Complete Columbia Album Collection (Sony Music)
Jason Crabb - Whatever The Road (Sony Music)
Jeff Beck - Original Album Classics (Sony Music)
Jefferson Airplane - Original Album Classics (Sony Music)
Johnny Cash - Original Album Classics (Sony Music)
Leoš Janáček - Moravská lidová poesie v písních / M.Janková, T. Král, I.Kahánek (Supraphon)
Mustasch - Testosterone (Sony Music)
Robert Palmer - Original Album Series (Warner Music)
Různí - Music From Love & Mercy (soundtrack) (Universal)
Různí - The Choir (Sony Music)
Různí - The Real... Blues Collection (Sony Music)
Sarah Vaughan - The Real... Sarah Vaughan (Sony Music)
Simon & Garfunkel - Original Album Classics (Sony Music)
The Allman Brothers Band - Original Album Classics (Sony Music)
The Isley Brothers - The Real... The Isley Brothers (Sony Music)
The Jokers - Hurricane (Mystic Production)
Vilém Veverka - Vivaldi, Bach, Telemann: Hobojové koncerty (Supraphon)

Vychází na vinylu:
B.B. King - Live In Cook County Jail (Universal)
David Gilmour - Rattle That Lock (Sony Music)
Frames - Longitude (Bertus)
Frank Sinatra - Stangers In The Night (Universal)
Frank Sinatra - The World We Knew (Universal)
Glenn Gould - Goldberg Variations, Bwv 988 (1955 Recording) (Sony Music)
Glenn Gould - Goldberg Variations, Bwv 988 (1981 Recording) (Sony Music)
Halsey - Badlands (Universal)
Chris Cornell - Euphoria Mourning (Universal)
Keith Richards - Crosseyed Heart (Universal)
Lana Del Rey - Honeymoon (Universal)
Metal Allegiance - Metal Allegiance (Mystic Production)
Miroslav Zbirka - Miro (Universal)
Mustasch - Testosterone (Sony Music)
Nightwish - Angels Fall First (Universal)
Nightwish - Century Child (Universal)
Nightwish - Oceanborn (Universal)
Nightwish - Over The Hills And Far Away (Universal)
Nightwish - Wishmaster (Universal)
Swim Deep - Mothers (Sony Music)
Yo-Yo Ma & Kathryn Stott - Songs From The Arc Of Life (Sony Music)

Reedice:
Elvis Presley - Live In Las Vegas (Sony Music)
Erroll Garner - The Complete Concert By The Sea (Sony Music)
Gamma Ray - Heading For The East (Anniversary Edition) (Mystic Production)
Gtr - Gtr (Deluxe Edition) (Bertus)
Herbie Hancock - The Herbie Hancock Box (Sony Music)
Musica Bohemica, Krček. J - Balady a legendy (Supraphon)
Shinedown - Threat To Survival (Warner Music)
The Jimi Hendrix Experience - The Jimi Hendrix Experience (Sony Music)

NÁZORY
  • Lana del Rey Honeymoon 3/10 (Daniel, 20.09.2015 18:46) Reagovat

    Nová Lana teda nic moc, po tak výborné nahrávce jako je Ultraviolence (9/10).... nechápu, veliká nuda! Tak snad to vyváží David Gilmour a Kwabs (u něj doporučuji httpswww.youtube.com/watch?v=NvIemX6mH_E tu si za příjemné melancholie občas pustím! :)

  • Mimo Mekkyho alba vychadzaju same gyce (john, 20.09.2015 21:21) Reagovat

    Bohuzial uz sa kvalitne platne vydavaju malokedy. Malokedy davam pozitivne body, pretoze si ich nove platne nezasluzia. Taka je komercna doba, neviem co sa porobilo

    • Re: Mimo Mekkyho alba vychadzaju same gyce (pravý John, 25.09.2015 15:52) Reagovat

      Ja viem. Spadla ti tehla na hlavu.

  • Chris a Lana.. (Luboss, 21.09.2015 11:51) Reagovat

    Chris Cornell: po prvom vypocuti spokojnost..
    Lana: Pustil som si pred spanim - zaspal som :-) uplne by som ju vsak nezavrhoval, chce to podla mna viac pocuti.... Pravda je ze na Lanu treba mat naladu, neda sa to pustat hocikedy..

  • Gilmour (Lukáš, 24.09.2015 08:57) Reagovat

    Hnedka první den jsem si běžel koupit deluxe Davida Gilmoura a musím říct, že to je pro mne hudební událost roku. Skvělý balíček za super peníze. Obsah krabičky potěší snad každého fanouška.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Lana Del Rey na letošek plánuje vydání alba "Lasso". A bude to country! (04.02.2024 10:27)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (30-21) (26.01.2024 20:35)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu