V dalším díle "Zlaté kolekce" se Supraphon ohlédne za tvorbou Petra Nováka

25.08.2015 08:29 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

6. září by se Petr Novák dožil sedmdesáti let. To je dostatečně pádný důvod k tomu, aby dramaturgie Supraphonu vybrala do dalšího dílu své "Zlaté kolekce" právě jeho písně.

Petr Novák - Zlatá kolekce
© facebook interpreta
Více než šedesát skladeb zahrnuje jeho tvorbu od amatérských začátků přes bigbítovou éru až po poprock. Jako červená nit se celým obdobím táhne téma lásky, ne vždy šťastné a pochopené. "Petr Novák byl skvělým písničkářem, snovým autorem a interpretem vlastních skladeb, čímž myslím na řadu jednotlivých písniček, malých, sevřených útvarů, takřka bez výjimky milostiplných," napsal v roce 1997 hudební publicista Jiří Černý do měsíčníku Melodie.

Na trojalbu se budou nacházet tyto skladby: CD1 - Já budu chodit po špičkách, Povídej, Náhrobní kámen, Pokoj č. 26, Dívky z perel, Toreador se nesmí bát, Den štěstí, Špinavý ráj chudých, Klaunova zpověď, Takovej je svět, Esther, Sedm prázdných dnů, Dětský oči, V říši pohádek, Zahrada za domem, Modlitba za lásku, Každé ráno zpívám, Ve jménu lásky II., Ze všech nejkrásnější, Dívenka z duhy, Madlén CD2 - Tvář, Jen v pohádkách I, Každý rok je máj, Co je to láska, Proč muže lákají skály, Děvče z krásných začátků, Všichni jdou za láskou, Poslední prázdniny, Holka s bílou halenou, Když se stmívá, Loučení s cizinkou, Sladké trápení, Hvězdičko blýskavá, Otázky v tvých očích, Zkouška právě končí, Ahoj, čtrnáctiletá, Přátelství na n-tou, Dej mi čas, Chci tě mít, A co tvůj obraz, Vím, že nevím nic CD3 - Svět a nesvět, Jak mi sbohem dát, My jsme ti zbyteční, Moře, Jsme jenom vaše děti, Temná řeka, Dej mi mou dávku, Chtěl bych se vrátit (je však už pozdě), Vanessa, Dávné sliby, Sám a sám, To poznáš sám, Hlad je jen žízeň v převlecích, Anonym z Léta Páně Středověk, Divoký sníh (Epilog), Krásná doba, Rub a líc, Pořád stejný Bonus - Pouto.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY