Kid Cudi je v novém singlu zmatený. Nejeden fanoušek při jeho poslechu ostatně taky

05.08.2015 09:21 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Jen houšť umělců, kteří odmítají neustále uspokojovat masy novými hity a i za cenu nelibosti příznivců se pouští do neprobádaných vod. V dnešní době, kdy ze slov hudební byznys zbyl hlavně ten byznys a interpreti upsaní ďáblu velkého labelu udělají pro udržení na špici cokoliv, je opravdu chvályhodné a utěšující, když se najde jedna zatoulaná černá ovečka, která hlavu nesklopí a dál kráčí po své cestě. A třeba po hitovce všech projektantů X "Pursuit Of Happiness" a hymně insomnických huličů "Day 'n' Nite" natočí "Indicud".

Škoda, že ta samá osoba poté vydá i z oběžné dráhy naprosto odkloněné "Satellite Flight: The Journey To Mother Moon". A v umíněné, ale nezdařilé proklamaci svého outsiderství bohužel hodlá i nadále pokračovat, jak praví nejnovější počin z její dílny. Tou osobou je Kid Cudi a skladbou jeho aktuální singl "Confused".

"Confused" není vyloženě špatný song, respektive jako demo či B-side záležitost by si určitě zasloužil pochvalu. Jako upoutávka na další studiovou nahrávku nefunguje. Cudi v něm vůbec nerapuje a víc než hiphopovým beatům důvěřuje syrovým kytarovým strunám. Ale to by bylo v pořádku, ostatně na to nás už navykla jeho minulost v čele s bočním projektem WZRD a jak už víme, i v tomto teritoriu to jednatřicetiletému Američanovi jde. Co už ale vadí je, že novinkové písni zase absolutně chybí invence a dovednost zaujmout. Anebo jsme opravdu až moc rozmlsaní jeho prvními třemi řadovými kousky... Pět z deseti.

Finálnější verdikty nechť si necháme na dosud neupřesněné datum v letošním roce, kdy by v pořadí pátá deska "Speedin' Bullet To Heaven" měla vyjít. A jak z předchozí věty tedy dobře chápete, epilog trilogie "Man On The Moon" je stále v diářové oblasti to do.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY