Vladimír Václavek a O. Török pokřtí CD "Barvy Radugy"

16.06.2015 11:25 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vladimír Václavek patří bezesporu k nejvýraznějším postavám české hudební scény. Narozen roku 1959 v Rýmařově, v podhůří Jeseníků. Ty daly půdu prvním krokům a sílu i lásku do života. To je to podstatné.

Vladimír Václavek - Barvy Radugy
© facebook interpreta
A to podstatné méně. Jeho hudba je a vždycky byla něčím jiná, nekompromisně silná. Hudební začátky jsou spojeny s Ivou Bittovou a Pavlem Fajtem. Zakládá legendární skupinu Dunaj (v roce 1990 bylo album Dunaj oceněno nejprestižnějším českým hudebním magazínem Rock&Pop - a to čtenáři i kritiky - jako nejlepší album dekády), dále Rale (CD "Twilight/Soumrak", dostalo v roce 2000 cenu Akademie populární hudby), VRM, Theatre Royal a je u zrodu skupin Čikori (v roce 2001 obdrželo CD cenu Akademie populární hudby), E, Josef Boys, Klar, Edel. Spolu s Ivou Bittovou natáčí legendární CD "Bílé inferno" (v roce 1997 bylo oceněno cenou nezávislé asociace hudebních kritiků Periskop - Žlutá ponorka a v roce 2004 obdrželo zlatou desku od vydavatele).

Hraje na prestižních festivalech v Evropě i zámoří, například Mimi festival Marseille (F), Ring Ring Beograd (YUG), Victoriaville (CAN), Mediawave Györ (HUN), Tanec Praha (CZ), festival v Avignonu (F), spolupracuje s Ferdinandem Richardem na CD "Arminius", s Tomem Corou na CD "Bílé Inferno", hraje ve skupině Josef Boys s Marcusem Therofalem a v duu s Milošem Dvořáčkem. Hudebně se podílí, tančí a hraje v japonskofrancouzskočeském souboru Kublaï Khan Investigation. Natáčí svá sólová CD, která také hraje na koncertech. Koncertuje po celé Evropě, v USA, Kanadě, Africe, Číně, Hong Kongu, na Madagaskaru, Mauritiusu, Reunionu, Brazilii a na Islandu.

Křest alba se uskuteční 17. června v pražském Paláci Akropolis. Cena vstupenek v předprodeji na Ticketpro a Eventim činí 120 Kč bez poplatků, v kavárně Paláce Akropolis 130 Kč a na místě 170 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY