Další exotickou kapelou na festivalu Ostrava v plamenech budou Myrath

29.04.2015 13:55 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pořadatelé festivalu Ostrava v plamenech přidávají další exotické jméno. Čtvrtou potvrzenou kapelou je kvintet z Tuniska Myrath. "Klademe si za cíl v Ostravě ukázat nejen osvědčené rockové kapely, ale také něco navíc, co jinde jen tak neuvidíte. Napadlo by vás, že v Tunisku je populární metalová hudba, a navíc, že ji umí taky fantasticky hrát? Tohle je zářný příklad!"

Myrath (ميراث, znamená "Dědictví") je metalová parta z Tuniska, kterou založil v roce 2001 kytarista Malek Ben Arbia, jemuž tehdy bylo pouhých třináct let. V průběhu několika příštích let rozvíjeli svůj progresivní metal a stali se respektovaným seskupením nejen v rámci mezinárodní prog-power metalové komunity. Ke své hudbě dostali od fanoušků přívlastek orientální metal.

Myrath hrají osobitý metal mísící se s orientálními rytmy a harmoniemi. Jejich první album "Hope" vyšlo v září 2007, druhé "Desert Call" v lednu 2010. Formace natočila svůj první videoklip k písni "Merciless Times" ke třetímu albu "Tales Of The Sands", které vyšlo v roce 2011. Na svém kontě má také řadu koncertů v Evropě. Za zmínku stojí například vystupování před Tarjou Turunen v únoru 2012.

Festival se koná 1. srpna 2015. Vstupenky jsou v prodeji na webu www.ostravavplamenech.cz


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY