Jean Michel Jarre chystá nové album, pilotní singl podpořil Gesaffelstein

21.04.2015 14:45 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Pokud jste si mysleli, že se Jean Michel Jarre už na produkci nových písní vykašlal a hudební důchod bude přežívat z třinácti doposud vydaných řadových alb, zmýlili jste se. Letošní rok je ve znamení comebacku tohoto legendárního Francouze.

Jarre, který je jedním z pionýrů elektronické hudby a doposud po světě prodal přes osmdesát miliónů desek, se fanouškům připomene po dlouhých osmi letech. Naposledy jsme si totiž mohli pořídit jeho koncepční desku "Téo & Téa", která se v obchodech objevila koncem března roku 2007. Letos tedy vyjde její nástupce, o jehož obsahu elektronický mág prozatím mnoho neprozradil.

Vlastně je znám především koncept. Jean Michel Jarre se obklopil elektronickými interprety, kteří jsou minimálně o jednu generaci mladší. Pilotní singl "Conquistador" dal dohromady dokonce s hudebníkem, který je mladší o dvě generace - třicetiletým francouzským kolegou Mikem Lévy, kterého hudební svět znát pod uměleckým jménem Gesaffelstein.

"Na téhle desce jsem chtěl pracovat s lidmi jeho generace. Jeho hudba má okamžitě rozpoznatelný zvuk. Je celkem temná a mystická," dodává ke spolupráci sám Jarre. Dodejme, že song je od 20. dubna ke koupi exkluzivně na Beatportu a kromě originální verze si můžete pořídit i dva různé remixy, o které se postaral taktéž Jean Michel.

Pod článkem najdete pro úplnost i krátké video, které vznik celé písně poodkrývá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY