Markéta Irglová představí v Česku film "Píseň moře". Exkluzivní koncert odehraje v Plzni

11.03.2015 14:46 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Poprvé a naposledy budou mít letos čeští příznivci možnost vidět a slyšet naživo Markétu Irglovou. Zpěvačka totiž na konci března přijede do Plzně představit animovaný film "Píseň moře", ke kterému nazpívala českou verzi průvodní skladby. K této příležitosti v tuzemsku odehraje jediný koncert v letošním roce.

Irský snímek, který byl nominovaný na Oscara, vstoupí do českých kin 19. března, originál úvodní písně nazpívala Lisa Hannigan. "Skladba se mi stejně jako film celý moc líbí. Je v ní poezie a příroda a láska a moře a mýty, vše, co mám sama ráda. A Irsko, samozřejmě. Taky se znám dobře s Lisou Hannigan, takže to tak nějak pro mě všechno funguje dohromady. Filmová hudba je navíc oblast, která mě profesně láká asi nejvíce - to propojení hudby s obrazem. Ostatně, díky filmu si lidé všimli mé a Glenovy hudby v takovém měřítku," prozradila už dříve majitelka Oscara za píseň "Falling Slowly".

"Markéta má k Irsku blízko. Navíc je film o vikingských legendách a ona žije na Islandu. Má to spoustu souvislostí," dodává programový ředitel společnosti Plzeň 2015 Jiří Sulženko. Plzeňský koncert Irglové proběhne v neděli 29. března od 20 hodin v Domě hudby, kapacita míst je omezena na zhruba dvě stě míst. Vstupenky jsou k dostání na www.plzenskavstupenka.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY