Tvrdý s Havelkou rozšiřují videotéku o klip k singlu "Co ty jsi zač?"

11.03.2015 10:49 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Dvojice Václav Havelka (Please The Trees) a Martin Tvrdý (známý také jako rapper Bonus, Martin Hůla a pod dalšími hudebními jmény) se vloni na podzim prezentovala albem předělávek písní českého undergroundu s názvem "U nás v garáži". Po skladbě "Žiletky" od Psích vojáků nyní představují videoklip k další z odvážných coververzí "Co ty jsi zač?" z roku 1986, původně z dílny skupiny Dr. Max. Jedná se již o třetí singl z alba.

Videoklip vznikl ve spolupráci s režisérem Štěpánem FOK Vodrážkou, kameramanem Šimonem Dvořáčkem a studiem Lunchmeat, které se podílí také na tvorbě vizuálních projekcí koncertů dvojice. Volba prostředí, stejně jako u originálu, padla na tramvaj. Tentokrát však nově na jízdu noční tramvají. "Snažili jsme se zachytit náladu po party, lidi zahleděné do sebe, ten nezájem okolí, co všichni ve tři ráno známe," říká režisér Štěpán FOK Vodrážka. "Noviny jsme v jedné chvíli chtěli vyměnit za mobily, ale nakonec jsme využili Martina Tvrdého a jeho denního povolání grafika. Tenhle klasický tištěný formát a dnes už trochu ohrožený druh má totiž nejradši," dodává.

Hlavní role se zhostil Miroslav Krobot, herec, režisér a zároveň tchán Václava Havelky, který se jako černý pasažér unavený životem veze v noci tramvají. Do cesty mu však vstoupí neoblomný revizor Václav Neužil mladší. V písni se neplánovaně objeví také Lenka Krobotová, čerstvá držitelka Českého lva za film "Díra u Hanušovic". "Pracovali jsme ve studiu a do toho mi volala manželka, chtěla řešit nějaké pojištění. A Martin ten náš návrat do tvrdé reality nahrál," směje se Havelka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY