Aneta Langerová v gulagu: Film o ruské básnířce shání prostředky na dokončení

02.02.2015 15:43 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

O Anetě Langerové je známo, že se nebojí přijímat nové výzvy a představovat se v rolích, v jakých jsme ji dosud neznali. Už před dvěma lety vyšlo najevo, že si ji režisérka Marta Nováková vybrala do hlavní role připravovaného filmu "8 hlav šílenství", pojednávajícího o osudech ruské básnířky Anny Alexandrovny Barkovové, která skončila v lágrech sovětského Gulagu, kde strávila dvaadvacet let svého života. Nyní jsou venku první ukázky.

Snímek, na němž režisérka dle svých slov pracuje už od roku 2008, je totiž z drtivé většiny natočený a shání prostředky na několik posledních scén a také náročnou postprodukci. Přispět mohou zájemci prostřednictvím sbírky na crowdfundingovém serveru Hithit.cz, kde je cílová částka nastavena na 380 tisíc Kč. Za pouhé čtyři dny od zveřejnění je již přes deset procent této sumy vybráno, sbírka poběží ještě zhruba měsíc a půl.

"Film '8 hlav šílenství' nebude vůbec snadná podívaná. Ale nebojte se, nemusíte mít v kapse diplom z ruské historie ani mít nakoukáno tisíce filmů. Musíte jediné. Přemýšlet. Nebo aspoň vnímat. A já slibuji, že se u toho i skvěle pobavíte," vzkazuje Marta Nováková, které se netají tím, že razí filosofii "než špatný film, raději žádný".

Pokud se rozhodnete na dokončení díla přispět, čekají vás podle darované částky odměny od drobností jako podepsaná pohlednice či plakát filmu až třeba po účast na premiéře nebo uzavřenou projekci snímku. Jestli to stojí za to, se přesvědčte v přiloženém videu, ve kterém uvidíte populární zpěvačku v netypické úloze. Tvůrci na vaši případnou podporu čekají na tomto odkaze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY