Faith No More míří na Rock for People s novým albem

22.01.2015 12:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Fanoušci Faith No More, kteří nepřestali doufat ve splnění svého snu, si odbudou své Vánoce již v červnu na hradeckém letišti. Pověstná americká kapela, která psala dějiny rocku, vystoupí 5. června na festivalu Rock for People. Přiveze s sebou i zbrusu nové album, jehož vydání je plánováno na duben tohoto roku. Mezi dalšími potvrzenými kapelami jsou Hollywood Undead a Asking Alexandria.

Letošní RfP navíc prošel několika změnami, a to rozdělením na dvě samostatné akce v Hradci Králové a Plzni a posunem data královéhradecké části na první červnový víkend. "O návrat Faith No More jsme se snažili hned od roku 2012, kdy jejich vystoupení na našem festivalu zhatila silná bouře. Svůj závazek vůči českým fanouškům jsme se snažili dodržet, a proto po dlouhou dobu probíhala čilá korespondence s managementem. Avšak kvůli jejich novému albu a značnému množství koncertních nabídek nebylo zcela jednoduché je do Čech opět dostat," říká Michal Thomes, jedna ze dvou hlavních postav tohoto tradičního letního festivalu.

Oba festivaly naplní programovou linku aktuálních žánrů v kombinaci s hvězdami, které září na zahraničních festivalech. Hradec se poveze více na tradiční vlně tvrdší hudby, zatímco plzeňský Rock for People Europe nabídne pestrost - žánrovou i co do velikosti kapel. Podle druhé hlavy Rock for People, Petra Fořta, se budou oba areály profilovat i díky svým dispozicím: "Tradičně bude kladen důraz na kvalitu služeb a další posun v art-dekoru. Areál v Hradci bude logisticky přeskupen, aby byl ve všem útulnější. Festival v Plzni bude ušit na míru kouzelnému industriálnímu prostředí, včetně jeho rozmanitých zákoutí. Evropštější Plzeň bude navíc propojena se zajímavými projekty partnerského Evropského hlavního města kultury Plzeň 2015."

Rock for People v Hradci Králové proběhne mezi 4. a 6. červnem, v Plzni pak v tradičním termínu festivalu od 3. do 5. července. Více informací naleznete na www.rockforpeople.cz, vstupenky na oba festivaly jsou v prodeji prostřednictvím www.ticketsforpeople.cz.

POZOR: Faith No More natočili speciálně pro české fanoušky krátký vzkaz, který si můžete poslechnout zde:



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY