Björk ohlašuje: nová deska se bude jmenovat "Vulnicura" a vyjde v březnu

16.01.2015 08:51 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Jak se dalo již od podzimu tušit, jedním z alb, která v roce 2015 zaplní regály s muzikou, bude i novinka od islandské multiumělkyně Björk. Ta se nyní rozhodla potěšit své příznivce a příznivkyně ručně psaným vzkazem (viz výše), na kterém jsou téměř všechny detaily, které je třeba znát před samotným vydáním.

Nástupce čtyři roky starého počinu "Biophilia" ponese jméno "Vulnicura", vyjde v březnu (přesné datum si muzikantka zatím nechává pro sebe) a bude na něm nahráno devět nových skladeb.

Arca, jehož jméno se v souvislosti s přípravami kolekce zmiňovalo loni v říjnu, produkoval šest z nich, přičemž dva společně s Björk zároveň napsal. Dalšími spolupracovníky na nahrávce jsou John Flynn (aka Spaces), The Haxan Cloak, Chris Elms a Mandy Parnell.

"Vulnicura" bude obsahovat tyto skladby: Stonemilker, Lionsong, History Of Touches, Black Lake, Family, Notget, Atom Dance, Mouth Mantra, Quicksand.

Aktualizováno: Jen několik dní po ohlášení této zprávy uniklo celé album na internet. Björk tak nakonec vše uspíšila a v úterý 20. ledna desku vydala digitálně na iTunes. Březen zůstává měsícem, kdy "Vulnicura" vyjde fyzicky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY