Krylova "Salome" v podání Anety Langerové bobtná emocemi

23.12.2014 13:28 - Josef Martínek | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Recenze, rozhovor, křest, videoklip "Tráva", makrorecenze... O Anetě Langerové jsme v posledních týdnech v souvislosti s její čtvrtou řadovkou "Na Radosti" psali hodně. Jenže na konci roku 2014 vytahuje zpěvačka jednu perlu za druhou a byla by škoda se nezmínit i o videu "Salome", které bylo pořízeno na jarním koncertu k nedožitým sedmdesátinám Karla Kryla. Záznam uvedl Supraphon na YouTube jako součást svého pomyslného adventního kalendáře, kdy každý den představuje jedno video.

Podobně jako v již dříve zveřejněném podání skladby "Nevidomá dívka" si i s další Krylovou písní poradila s jistotou, a navíc jí dokázala vtisknout autentický prožitek. Její práce s emocemi jak v nižších polohách, tak v těch vyšších, kdy se její sytý hlas rozléhá a zařezává se do uší posluchačů, je obdivuhodná. Pomineme-li legendy typu Hany Hegerové a Marty Kubišové, zpěvačku s takovým darem, jaký dostala do vínku Aneta Langerová, bychom u nás hledali marně.

Není proto divu, že posluchači vzali prodejny útokem a novinka "Na Radosti" je již dva týdny nejžádanější deskou v Česku. Všichni, kdo ji naleznou pod stromečkem, se mají nač těšit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY