shop.musicserver.cz
Aneta Langerová - "Na Radosti" jsem se snažila vyjádřit emoce konkrétněji

Aneta Langerová - "Na Radosti" jsem se snažila vyjádřit emoce konkrétněji

Vydáno: 15.12.2014 08:00 v sekci Rozhovory - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Čerstvá albová novinka Anety Langerové nazvaná "Na Radosti" vznikala uprostřed šumavských lesů a její přípravy byly pro zpěvačku v mnohém jiné. "Cesta k téhle desce mě hodně posílila," říká v našem obsáhlém rozhovoru, ve kterém svými postřehy přispěl i producent a spoluautor písní Jakub Zitko.

Aneto, nová deska "Na Radosti" je konečně venku. Podle vašich příspěvků z Facebooku, kde například na fotkách stříháte metr, se zdá, že její vydání prožíváte velmi intenzivně. Je to z toho důvodu, že studiové album vydáváte po pěti letech?

Aneta: Neprožívám to intenzivněji ani tak kvůli tomu, že jsem desku naposledy vydala před pěti lety, ale spíš proto, že se nám společně podařilo dojít k nějakému cíli a mohli jsme "Na Radosti" pustit do světa. Mám radost, že v ruce držím malou krabičku, do které se vešlo vše, na čem jsme poslední rok intenzivně pracovali. Posledních pár týdnů bylo dost hektických, takže si teď, pokud můžu mluvit za nás oba, spíš vychutnáváme, že práce je dokončená a máme z ní dobrý pocit.

Aneta Langerová - Na Radosti
© facebook interpreta
Dá se tedy říci, že název "Na Radosti" má dvojí význam - jednak označuje místo vzniku desky a také symbolizuje vaše pocity z ní?

Aneta: Název odkazuje především k místu, které nás inspirovalo a které jsme si zamilovali, příběhy tam visí doslova ve vzduchu. A teď máme radost z toho, že deska přináší radost i jiným lidem. Je to velká odměna. Takže by se dalo říct, že ano. Máme radost.

Na Radosti je dnes už zchátralá samota na Šumavě. Co vás zavedlo zrovna tam?

Aneta: Mám tam své oblíbené místo, kousek od Prachatic. Tam jsme taky původně zamířili. Desku už jsme měli rozpracovanou, ale chtěli jsme s rozdělaným materiálem odjet někam na klidné místo, abychom se mohli soustředit pouze na to, co chceme říct.

Jakub: Kamarád nám v té oblasti půjčil chatu, kde jsme byli chvíli zavření a skládali, ale pak jsme začali vycházet ven a rozhlížet se kolem. Našli jsme tam například ruiny kaple nebo bývalý sirotčinec. To nás hodně inspirovalo, ponořili jsme se do toho světa a začali do něj vkládat i příběhy, které se tam mohly odehrávat.

Aneta: Samota Na Radosti je kouzelné opuštěné místo, kde se zastavil čas. Zůstaly tam jen dvě chalupy, zbytky zmíněné kaple a socha panenky Marie. Kousek od toho stojí ještě starý zchátralý dům, ve kterém našly útočiště děti bez rodičů. A na něm stojí nápis Na Radosti, což je zvláštně symbolické.

Aneta Langerová

Aneta Langerová
© Olga Špátová
Dnes osmadvacetiletá zpěvačka, skladatelka a muzikantka začala s hudbou již v raném věku, kdy působila v dětském sboru Bardáček. Přes angažmá v sázavské rockové kapele SPB a několik pěveckých soutěží se Aneta Langerová dostala až před porotu soutěže Česko hledá SuperStar, jejíž první ročník proběhl v roce 2004 a skromná, zdánlivě zakřiknutá dívenka v něm veškerou konkurenci převálcovala silou tajfunu. Tím nastartovala hvězdnou kariéru: její debutové desky "Spousta andělů", která vyšla pouhé dva měsíce po finále SuperStar, se prodalo zhruba sto padesát tisíc kusů. Vysokému zájmu posluchačů se poté těšily nejen následující studiové počiny "Dotyk" (2007) a "Jsem" (2009), ale také koncertní živák "Pár míst..." (2012), zachycující akustické vystoupení se smyčcovým triem.

Zpěvačka patří dodnes k nejpopulárnějším hudebním osobnostem Česka, kromě fanouškovské základny ji ale respektuje i tuzemská kritika: hned třikrát se stala Zpěvačkou roku v rámci cen Anděl. Celkem získala už několik desítek hudebních ocenění, včetně dvou zlatých Českých Slavíků. Ve své tvorbě postupně vyzrála z role teenagerské poprockerky až k osobitému písničkářství, jakým se coby interpretka i autorka prezentuje na čtvrté a dle ohlasů fanoušků i kritiky své dosud nejpovedenější desce "Na Radosti".

Mimo hudebních aktivit se ale její jméno díky devítiletému působení v nadačním fondu Světluška nebo veřejnému přihlášení k menšinové sexuální orientaci pro mnohé stalo i synonymem dobra, pomoci bližním a odbourávání strachu z jinakosti.

Znamenalo pro vás, Aneto, skládání písniček s příběhy velkou změnu? Dosud byla vaše tvorba spíše pocitová, méně konkrétní.

Aneta: Ano, to je pravda. S Jakubem jsme se shodli, že chceme vyjadřovat emoce konkrétněji, že se nechceme schovávat do jinotajů a metafor, že pro nás hraje důležitou roli čeština. Hodně jsme četli. Naslouchali. Navíc jsme oba z venkova, takže nás to hodně přitahuje k lidovosti, tradici a obyčejnému životu. Při psaní jsme se snažili do vymyšlených osob vkládat i naše vlastní prožitky. Hodně znát je to třeba ve skladbě "Tragédie u nás na vsi", která se soustředí na životní drama a vypráví příběh dvou lidi ze vsi. I když jsou to smyšlené příběhy a já vystupuji v roli vypravěčky, která pozoruje vše zpovzdálí, otiskly se tam samozřejmě střípky našeho života. Například bříza, o kterém zpívám, opravdu existuje. Je to symbol mého dětství.

Deska zrála poměrně dlouho, už před dvěma lety jste k ní jela turné "Nahráváme!", na kterém jste hrála řadu nových písniček. Některé se nakonec na album nedostaly, jiné naopak přibyly. Co se s materiálem dělo během těch dvou let?

Aneta: Cítila jsem touhu po čase, po klidu na dokončení desky. V té době jsem pracovala i na řadě jiných projektů. Na turné jsme si vyzkoušeli různé kytary, na kterých jsme pak hodně stavěli, ať už se jednalo o westernové kytary nebo jednoduché vybrnkávačky. "Nahráváme!" nám přineslo určitou svobodu, že jsme mohli vyjet na turné a hrát lidem písně ve stádiu, kdy se teprve formovaly, a představit naše nápady. Nezáviselo to na tom, jestli zrovna budeme vydávat desku, nebo ne. Byla to pro nás cenná zkušenost, protože běžně člověk při skládání nemá žádnou zpětnou vazbu od posluchačů.

Jakub: Bylo skvělé vidět, jak naživo jednotlivé písničky fungují. Jejich podoba se v některých případech poté ještě měnila, ale řadu motivů - ať už to byly aranže, témata - jsme použili.

Aneta Langerová a Jakub Zitko
© Art Shock
Co bude se skladbami, které se nakonec na album nedostaly? Je možné, že písně jako "Divá Bára" nebo "Na konci léta", které fanoušci znají z koncertů, ještě někdy ožijí, nebo se nad nimi po dokončení alba definitivně zavřela voda?

Aneta: Zrovna písničku "Na konci léta" bych si ráda ještě někdy zazpívala, až mi bude třeba pětašedesát. Jako takovou vzpomínku na mládí (smích). Nepoužité skladby si rozhodně schováváme a nevylučuji, že je někdy vydám nebo zazpívám.

Jakub: Myslím, že pár skladeb by se do budoucna použít dalo, ale momentálně jsme nad tím nepřemýšleli. Vybrali jsme to, co pro nás bylo v dané chvíli nejlepší.

Měli jste připraveno hodně písní, ze kterých jste vybírali?

Jakub: Bylo jich poměrně dost, ale ne všechny byly zcela dokončené. Možná by ale jejich počet vyšel skoro ještě na jednu desku.

Aneta: Když jsem počítala skladby před konečným výběrem, myslím, že jich bylo v nějaké ucelenější formě dvaadvacet. Minimálně deset písní, co nějak drží pohromadě, tedy zbylo. Uvidíme, co s nimi do budoucna bude.

Deska je prezentována jako tucet písní o silných ženách a dívkách. Ovlivnily album vaše nasbírané zkušenosti za poslední léta, kdy se do vašeho života dostaly některé výrazné ženské osobnosti? Ať už to byly ruská básnířka Anna Barková, kterou hrajete ve filmu "8 hlav šílenství", Sidonie Nádherná, již jste ztvárnila v hudebně-dramatickém představení "Touha jménem Einodis", nebo třeba Marta Kubišová, se kterou poslední dobou hodně pracujete.

Aneta: Jednoznačně mě to ovlivnilo. Dodalo mi to spoustu nových emocí, podpořilo ve mně touhu jít si vlastní cestou. Když vidíte, že se někdo v daleko těžší době dokázal postavit režimu nebo obecně nějaké společenské situaci, o to víc vás to motivuje a inspiruje. Tentokrát jsme se sice zaměřili na ženy, ale stejně tak by deska mohla být i o mužích, i když o tom by se mi jako zpěvačce hůře zpívalo.

Aneta Langerová
© Olga Špátová
Během těch pěti let jste si zkusila třeba i country, když jste zpívala na desce Wabiho Daňka, pracovala jste se smyčcovým triem, ve kterém s vámi hrála například Dorota Barová, v rámci turné "Pár míst..." I to se na desce hodně odrazilo, že?

Aneta: Vše, co jsem za poslední roky vyzkoušela a bylo by mi to blízké, se na desce promítlo. Třeba u Dorky Barové jsem si všímala, jakým způsobem používá svůj hlas - kolikrát nezpívá slova, ale její vokál se jen tak nese skrz různé smyčcové a orchestrální aranže. Wabiho Daňka máme s Jakubem rádi oba a jeho deska je za poslední léta jednou z mých nejoblíbenějších. Neřekla bych, že mě to přímo inspirovalo, ale určitě to podpořilo mé touhy a ukázalo další možnosti co se týče použití kytar a různých riffů.

Materiál jste skládali ve dvojici, i to pro vás bylo nové, protože předtím jste měla na albech vždy skladby od různých autorů.

Aneta: Myslím, že skládání ve dvojici podpořilo hlavní myšlenku desky. Čím méně lidí, tím pevnější je společný základ. Dva jsou ale více než jeden a dialog mezi dvěma lidmi umožňuje nad písněmi debatovat. Jsem ráda, že jsem mohla tvořit právě s Kubou. Lidsky si rozumíme, Kuba je velmi citlivý člověk i muzikant, zkoušeli jsme všechno možné a myslím, že cesta k téhle desce mě hodně posílila.

Jakub: Já většinou skládám sám, takže i pro mě bylo skládání ve dvojici novou zkušeností.

Na Radosti píseň po písni očima autorů

Dívka
Aneta: Do písničky si můžete dosadit jakoukoliv dívku, která se ve své době cítila být v něčem jiná. Je tam patrná touha po jiném životě, než k jakému velí tradice. Funguje tam také dialog dvou generací i jakási rada starších.

Jakub: Hlavní nápěv je trochu folklórní, aranž je částečně orchestrální a snažili jsme se ji posunout do filmového zvuku. Jako by představovala poklidné údolí, nad kterým můžete letět a zpovzdálí přát té dívce, aby udělala správný krok

Svatá Kordula
Aneta: Inspirovali jsme se legendou o svaté Kordule, která zde hraje roli patronky. Především je to ale píseň o vášni, o touze, o tom, že se člověk vydá na nějakou cestu, která není úplně bezpečná, a jde o to, aby se z ní v pořádku vrátil.

Jakub: Rozbouřené moře představuje drama v životě, svatá Kordula symbolizuje patronku, která nad námi drží ochrannou ruku.

Panna
Aneta: Zachycuje oddělení dvou lidí, je v ní naštvání, kdy člověk řekne tomu druhému, aby už si sbalil ty svoje věci a přestal vyprávět báchorky o romantickém vztahu. Především je to ale ironická píseň.

Tragédie u nás na vsi
Jakub: Je to v podstatě vesnická detektivka, ve které muž zabije svou milou a následně prchá před trestem. Snažili jsme se jí dodat lehce strašidelnou atmosféru, použili jsme třeba zvuky lesa, v závěru pak zní fanfáry, které symbolizují vesnický pohřeb.

Tráva
Aneta: Soustředí se na koloběh života, lásku k něčemu, co je pro člověka domovem, ale zároveň ví, že už na to nedosáhne, už nemůže být součástí. Zároveň v ní je smíření, kdy víte, že vám někdo chybí, ale už ho zpět nikdy nepřivedete. Není to smutek, spíš bych to nazvala jako krásu melancholie.

Maják
Aneta: Touha. Cesta po vlnách.

Jakub: Maják představuje sílu mužské náruče a lodička ženu, která k němu po moři pluje. Na cestě ji ale čekají různá nebezpečí a může se stát, že nakonec ztroskotá a nedopluje k němu.

Bříza
Aneta: Vzpomínka na dětství. Měla jsem na venkově malý domeček, který mi postavil táta. Vedle zasadil dvě břízy, které se mnou rostly. A když tam dnes přijedu, vidím, jak už je ta bříza pevná, vzrostlá. Říkám, že to je má nejvěrnější přítelkyně v životě. Sleduji, jak roste, jak už je silná v kmeni. A stejně jako se člověk vyvíjí a prochází životem, i tahle bříza vyrůstá. Je to energická píseň, ve které hraje roli nadhled, pískání i pocit bezpečí. Její text sice není tak pozitivní, ale právě ten kontrast nás na tom baví.

Lehkost
Aneta. Tichý dech. Okamžik jednoho momentu.

Jakub: Nezachycuje žádné dějové vyprávění, ale spíš existenciální okamžik, kdy vedle sebe leží dva lidé, jeden spí a druhý bdí a vyjadřuje přání, aby ta chvíle trvala věčně.

Slova z hor
Aneta: Píseň napsala Dorka Barová. Postupně jsem sbírala odvahu, abych ji oslovila a požádala ji, aby mi napsala skladbu. Je to velmi charismatická autorka a zpěvačka a toužila jsem od ní mít píseň na albu. Vnímám ji jako vyrovnání se s emocemi, které člověka trápí, se slovy, které často umí hluboce ranit, a také závěrečný nadhled nad tím vším.

Jakub: Praskání v kamnech, které jsme použili, vzniklo zcela spontánně, kdy jsme nahrávali demo a v těch kamnech hrozně hlasitě praskalo. Tak jsme to nahráli a myslím, že to hezky dokreslilo atmosféru.

Divoká hejna
Aneta: Pracovali jsme na písni na Šumavě a signál tam chytíte jen tak, že telefon zavěsíte na strop. Seděli jsme s Jakubem u stolu, na stropě zavěšený telefon a volala naše kamarádka Marie (herečka Marie Štípková, poznámka redakce) z Prahy, chtěla nás pozdravit, povzbudit. A když začala vyprávět o tom, jak jde noční Prahou, Jakuba napadlo to začít nahrávat. Část jsme pak použili do úvodu, protože její řeč naprosto souzněla s tím, co jsme právě skládali.

Nevěsta
Aneta: Představuje vzdor hlavní hrdinky. Vznikla na základě vyprávění místního člověka, který nám sdělil příběh tiskařovy dcery, která se právě v tamním kostelíku vdávala. Hodně jsem s ní bojovala, protože se jedná o hip hop, což je pro mě naprosto netypické, ale Jakub mě nakonec přesvědčil. Bylo to pro mě jako vydat se někam bez rukou, bez nohou, do prostředí, které absolutně neznám. Ale nakonec jsem ráda, že jsem překročila vlastní stín a šla do toho.

Na Radosti
Aneta: Jediná píseň, kterou doprovází pouze klavír. Byla nahrána spontánně v domácím studiu, Kuba nastavil dva mikrofony a takhle jsem ji nazpívala i nahrála zároveň. Myslím, že je to taková symbolická výpověď, tečka za deskou bez složitějších aranží, které já bych ani zahrát nezvládla, protože nejsem klavíristka. Někdy mám potřebu zmizet ze světa, jen pozorovat, být součástí přírody a vnímat jinak než očima nebo ušima.

Nedávno jste Na Radosti natáčela i videoklip k písni "Tráva". Na co se mohou fanoušci těšit? Čerpala jste hodně z krásy těch míst?

Aneta: Je pravda, že jsme krásy těch staveb využili, protože už tam možná v této podobě dlouho nebudou, nejspíš je bude chtít někdo rekonstruovat a pak už to nebude mít takového ducha jako teď.

Jakub: Řekl bych, že je to taková syrová krása, ruiny obklopené přírodou.

Aneta: Myslím, že v kontextu toho klipu budou záběry plnit svou úlohou, protože vidět ruiny kostela u lesa je alespoň pro mě silný zážitek. V minulosti tam lidé chodili, hledali nějaké pochopení, dnes už zbyly jen ruiny, ale přesto tam jejich touhy a zpovědi zůstaly.

Aneta Langerová
© Olga Špátová
Klip bude mít premiéru na křtu desky 15. 12. v pražském divadle Studio DVA. Jak se budou aranže nových písní lišit od těch studiových? Ponesou se spíš v komorním duchu?

Jakub: Sice nebudeme mít orchestr, ale kromě kapely s námi vystoupí také smyčcové trio, přibydou i dechové nástroje, takže instrumentálně bude křest určitě bohatý.

Spolupráce se smyčcovým triem zahájená na turné "Pár míst..." tedy bude pokračovat i na koncertech k novému albu?

Aneta: Ano, spolupráce pokračuje, trio s námi vyrazí po novém roce také na turné. Bude to kombinace klasického koncertu s kapelou a aranží se smyčcovým triem, aby lidé mohli poslouchat texty, soustředit se na hudbu a strávili jsme společně příjemné večery. O to jediné nám jde.

Jarní turné Na Radosti 2015

Písně ze čtvrté studiové desky "Na Radosti" představí Aneta Langerová fanouškům na jarním turné, které svou atmosférou navazuje na úspěšnou sérii "Pár míst...". Na rozdíl od ní však nebude jen akustické. Anetu doprovodí kapela, smyčcové trio a piano. První koncerty k desce "Na Radosti" se symbolicky uskuteční v jižních Čechách, nedaleko místa, kde zpěvačka hledala inspiraci a po kterém album pojmenovala. Turné bude zahájeno 11. února 2015 v Městském divadle v Prachaticích.

Termíny turné Na Radosti 2015:
11.2.2015 - Prachatice, Městské divadlo
12.2.2015 - Třeboň, Městské divadlo J.K.Tyla
13.2.2015 - Český Krumlov, Městské divadlo
16.2.2015 - Kyjov, Kulturní dům
17.2.2015 - Olomouc, Divadlo na Šantovce
18.2.2015 - Znojmo, Městské divadlo
24.2.2015 - Český Těšín, kino Central
25.2.2015 - Ostrava, DK Akord
26.2.2015 - Brno, Sono centrum
27.2.2015 - Hradec Králové, Klicperovo divadlo
28.2.2015 - Kroměříž, Dům kultury, divadelní sál
9.3.2015 - Česká Lípa, KD Crystal
10.3.2015 - Mladá Boleslav, Škoda auto muzeum
11.3.2015 - Turnov, KC Střelnice
12.3.2015 - Sokolov, Městské divadlo
13.3.2015 - Plzeň, hudební ceny Žebřík, KC Depo
31.3.2015 - Pelhřimov, Městské divadlo
1.4.2015 - Uničov, MKZ kino

Příští rok vás také čeká premiéra filmu "8 hlav šílenství", ve kterém hrajete hlavní roli ruské básnířky Anny Barkové vězněné v gulagu. Je již film zcela hotov a objeví se v něm i vaše hudba?

Aneta: Byla jsem oslovena, abych k filmu nazpívala typickou lágerní odrhovačku, což má být v ruštině, takže bych se na to možná měla pomalu začít připravovat (smích). Ještě nám chybí pár natáčecích dní, zbývá udělat postprodukci a také se shání prostředky na dokončovací práce, protože film je velmi obsáhlý a jeho natočení náročné. Doufejme, že se vše podaří zdárně dokončit.

Režisérka Marta Nováková si vás vybrala proto, že nejste herečka. Bylo pro vás těžké se do příběhu ponořit?

Aneta: Ano, Marta Nováková chtěla neherečku, někoho, kdo podle jejích slov umí pracovat s emocemi. Občas jsem se do toho příběhu ponořila až moc, v čem se právě projevila má nezkušenost s herectvím. Někdy je pro člověka těžké vystoupit z role a oddělit emoce vlastní od emocí postavy, kterou hraje.

Aneta Langerová
© Olga Špátová
Léta jste se angažovala i v charitě, se Světluškou jste však před časem spolupráci ukončila (oficiální tiskové prohlášení zpěvačky zde, poznámka redakce). Plánujete se do budoucna spojit s nějakou jinou nadací nebo projektem?

Aneta: Věřím, že dříve nebo později zase do mého života něco takového přijde. V současnosti se podílím na projektu Čistá řeka Sázava a vystupuji na různých jednorázových charitativních akcích. Do budoucna si určitě přeji mít nějaký projekt, s nímž budu více spjata. Je to jen otázka času, kdy se vše řádně vymyslí a vystaví tak, aby to fungovalo.

Je možné, že vymyslíte něco společně s Martinou Kaderkovou (bývalá ředitelka nadačního fondu Světluška, poznámka redakce), která rovněž ze Světlušky odešla?

Aneta: S Martinou jsme pořád v kontaktu, hodně nám pomáhala i při přípravách desky a s náležitostmi kolem ní. Mám kolem sebe úzký tým lidi z různých oborů, kteří nám pomáhali vše dávat dohromady, a Martina mezi ně patří. Kromě toho, že je šikovná v tom, co dělá, si rozumíme i lidsky, takže určitě budeme nadále spolupracovat.

Aneta Langerová
© Olga Špátová
Jaké plány na další měsíce tedy v tuto chvíli máte? Budete ještě s deskou nějakou dobu žít a propagovat ji třeba formou videoklipů, nebo už začínáte pokukovat po dalších projektech?

Aneta: Doufám, že se nám ještě podaří nějaký videoklip natočit. Ale je to vždy složité, protože příprava klipu stojí hodně energie i prostředků a člověk to v dnešní době dělá spíš pro radost. Ráda bych ale ještě něco natočila, protože si myslím, že video může trochu pomoci s představivostí. Natáčení klipu "Tráva" mě moc bavilo, hlavně díky skvělému týmu, který byl složený jen z mé rodiny a přátel. Režii jsme svěřili do rukou Olgy Špátové a kameru dělal Lukáš Hyksa. Své plány na další videa už máme, záleží na tom, zda se nám je podaří realizovat. Nyní se budeme soustředit hlavně na koncerty, čeká nás jarní turné, v létě vyrazíme na festivaly. Je možné, že si pak zase uděláme nějakou radost třeba v podobě koncertů s filharmonií.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět (19.04.2024 08:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Rozhovory: Aneta Langerová a Korben Dallas - Cílem bylo, aby to nepůsobilo jako bonboniéra, ale jako jedna tabulka čokolády (04.11.2023 19:00)
- Aneta Langerová a Korben Dallas vydávají vinyl "Nekonečně" a vyrážejí na společné turné (14.09.2023 15:39)
- Video: Igor Orozovič zve duetem s Anetou Langerovou "Je to tak dávno" na letní koncert na Vyšehradě (06.06.2023 08:14)
- Audio: Aneta Langerová nazpívala skladbu pro bývalou první dámu. "Píseň pro Olgu" nese světlo dobré vůle (15.03.2023 14:15)
- Naživo: Nádherný zpěv, intimita a harmonie. "Dvě slunce" Anety Langerové zářila v pražském Studiu DVA (17.12.2022 18:36)
- Fotogalerie: Aneta Langerová představila album "Dvě slunce" ve vyprodaném Studiu DVA v Praze (17.12.2022 16:18)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu