Japonská senzace Babymetal připravila živák

14.11.2014 15:21 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Možná už jste zaznamenali senzační objev, který otřásá metalovou hudební scénou, tedy japonskou pop-metalovou formaci Babymetal. Trojice teenagerek funguje od roku 2010 a co nevidět uvede na trh svůj první živák "Live At Budokan: Red Night & Black Night Apocalypse". Stane se tak 5. ledna příštího roku.

Záznam koncertního setu odehraného v březnu roku 2014 na dvou akcích Nippon Budokan bude k dostání ve třech formátech: na DVD, Blu-ray a také na CD. První dvě zmíněné verze obsahují videozáznam z obou koncertů (s tituly "Red Night" a "Black Night"), zatímco CD zahrnuje pouze audio z prvního z obou vystoupení ("Red Night"). Součástí CD bude také kód ke stažení skladby "The One", na které trojice spolupracovala s kytaristy Hermanem Li a Samem Totmanem z formace Dragonforce. Pro skalní fanoušky je připravena také obsáhlá limitovaná edice s obalem ve tvaru plechovky, DVD/Blu ray a CD "Live At Budokan: Black Night" s audiozáznamem druhého z odehraných vystoupení.

Je sice pravda, že pravověrné metalisty si Babymetal jen stěží získají (dvě ze tří členek dokonce veřejně přiznaly, že o metal před tím nikdy ani nezavadily). I tak ale jejich v únoru vydaná debut v Americe, Británii a Kanadě dobyl prvenství v několika žebříčcích. Popularita formace roste tak výrazně, že se stala prvním japonským seskupením, které se umístilo v hitparádě The Billboard 200.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY