Jana Kirschner vydá "Moruši čiernou". Dvě písničky dostanou i Britové

11.10.2014 08:12 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Poslední dvě desky Jany Kirschner - "Krajina rovina" a "Moruša biela" - zaznamenaly mimořádně vřelé přijeté u hudební kritiky jak na Slovensku, tak v Česku. Zadaří se zpěvačce i napotřetí? To bude jasné na konci října, kdy na trh vstoupí novinka "Moruša čierna", která volně navazuje na loňskou, po bílé odrůdě stejných ovocných plodů pojmenovanou kolekci.

"'Moruša čierna' má celkem devět skladeb. Je to moje nejodvážnější album a jsem přesvědčená, že i nejpřekvapivější," láká Jana a dodává: "Byla to pro mě obrovská výzva, nejen jako pro zpěvačku, ale i jako pro autorku. Některé texty jsou poměrně dlouhé básně, na kterých jsem pracovala celé měsíce. Někdy si zas naopak hraji s jednoduchými dobře znějícími slovíčky. 'Moruša čierna' je plná nových zvuků, je hluboká i radostná, elektronická i akustická, ale hlavně je slovenská."

Na vzniku nahrávky se podílelo přes dvacet muzikantů z Česka, Slovenska a Velká Británie. Právě ostrovní fanoušci dostanou z čerstvého materiálu rovněž ochutnat - dvě skladby totiž vyjdou na vinylu exkluzivně pro britský trh. "Jsem šťastná, že tento projekt mohl vzniknout, vděčíme za to hlavně našim fanouškům, kteří při nás stáli a dali nám možnost a odvahu překročit hranice toho, co dnes nabízí běžný hudební mainstream na Slovensku a v Česku," vysvětluje umělkyně, která při nahrávání zapojila i hlásek své tři a půl roku staré dcery Matildy.

Žádný vzorek z desky, která se k zájemcům dostane 27. října, zatím jedna z nejoceňovanějších interpretek v Česku a na Slovenska neposlala, nicméně změnit by se to mělo již během několika dní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY