přiznává vrah Johna Lennona po čtyřiatřiceti letech - musicserver.cz">

"Jsem idiot," přiznává vrah Johna Lennona po čtyřiatřiceti letech

30.08.2014 11:52 - Jakub Polách | foto: facebook interpreta

Před téměř čtyřiatřiceti lety, 8. prosince 1980, zastřelil Mark Champan pěti ranami z revolveru Johna Lennona, člena kapely The Beatles. Důvodem byla vrahova posedlost knihou J. D. Sallingera "Kdo chytá v žitě", se kterou ho policie po vraždě našla sedět na obrubníku před newyorským domem Dakota, kde Lennon bydlel. Chapman později svůj čin vysvětlil jako touhu proslavit se a uvést ve známost právě zmiňovanou knihu.

Lennonův vrah byl odsouzen k doživotnímu trestu vězení, který si odpykává v newyorské věznici Wende Correctional Facility. "Omlouvám se za způsobení takové bolesti. Omlouvám se, že jsem byl takový idiot a zvolil jsem si špatnou cestu za slávou," dušoval se už poosmé před výborem schvalujícím podmíněné propuštění, který jeho žádost znovu zamítl.

"Milovalo jej mnoho, mnoho lidí. Byl to skvělý a talentovaný člověk a lidi to stále trápí," dodal Chapman, kterému do vězení stále přicházejí dopisy od fanoušků mrtvého člena brouků.

Níže si můžete pustit písničku "Just Like (Starting Over)" z desky Double Fantasy, již John svému vrahovi pár hodin před vraždou podepsal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY