Debutu NONONO řekněte YESYESYES

27.08.2014 09:00 - Honza Balušek | foto: Per Kristiansen

Švédské trio NONONO pravděpodobně neznáte, ale určitě si často pohvizdujete motiv z jeho chytlavého singlu "Pumpin Blood". Jak ale zní celá deska "We Are Only What We Feel", kterou producentská dvojice s vystudovanou psycholožkou za mikrofonem před časem představila? Rozhodně ne tak vesele jako tento hit.
7/10

NONONO - We Are Only What We Feel

Skladby: Jungle, Like the Wind, Pumpin Blood, Echo, One Wish, Hungry Eyes, Down Under, Fire Without a Flame, Johnny, Love
Vydáno: 1.7.2014
Celkový čas: 35:11
Vydavatel: Warner Music
Mnoha interpretům už v kariéře pomohlo umístění jejich skladby do reklamy. Mezi ně rozhodně patří i stockholmská electropopová trojice NONONO, jejíž hit "Pumpin Blood" se objevil v několika reklamách, přičemž ta nejznámější byla na telefon Samsung Galaxy S4. Producentská dvojice Astma & Rocwell a zpěvačka Stina Wäppling se znaly již dříve, ale společnou kapelu daly dohromady až v roce 2012. Odstartovaly hned tímto hitem, jehož hvízdavý motiv jen těžko vyženete z hlavy. Ale i přes jednoznačnou otravnost mu nelze upřít, že dokáže vytvořit skvělou náladu a díky výtečnému zpěvu Stiny hned tak neomrzí.

Debutové album "We Are Only What We Feel" však rozhodně není veselou jízdou, která by se dala protáčet na diskotékách, pilotní singl je svým tempem mezi deseti skladbami spíše výjimkou. Do podobného ranku by šla zařadit snad jen písnička "Fire Without A Flame", většina desky se totiž odehrává v pomalejších tempech a melancholičtějších náladách, k nimž Stinin vokální projev perfektně sedne. Ona samotná je ostatně hlavní devízou celé nahrávky, ač se její zpěv podobá všem ostatním severským popovým zpěvačkám, plusem je její rozsah. A nádech tajemna, jenž z ní vyřazuje, zaujme a udrží posluchačovu pozornost.

Většina práce byla ale samozřejmě na dvou pánech, kteří mají v hudebním businessu mnohem větší zkušenosti než ona. Obalili její hlas skvostnou atmosférou jednotlivých skladeb, přičemž se při aranžmá sice drží spíše při zemi a moc neexperimentují, ale ve prospěch celku. I tak se ale nebojí elektronický ráz celé desky rozbít třeba v "One Wish" akustickou kytarou, která písničce dává místy až country příchuť. Bez problémů si vás ale získají i skladby jako "Hungry Eyes", "Down Under" či výtečná "Echo".

NONONO na svém debutu sice nic neobjevují, představili na něm ale světu výtečnou zpěvačku a desítku skvěle vysoustružených severských písní, které vás podpoří v melancholické náladě (ale neuvrhnou do deprese). Pokud máte rádi či Lykke Li, je "We Are Only What We Feel" deska přesně pro vás.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY