Revoluce ve stáji Nickelback? Dle nové skladby spíš regrese

22.08.2014 10:38 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Nickelback se po komerčně veleúspěšné desce "Here And Now" z roku 2011 (jen v zámoří se jí prodalo přes milion kusů) odhodlali znovu usednout do studia a potěšit své fanoušky novým počinem. Ten by měl vyjít v zatím neupřesněném datu již na podzim tohoto roku a informací o něm je zatím skutečně pomálu. Jisté je, že poprvé této populární kanadské skupině vyjde album u labelu Republic Records.

Nové Lyric Video je první ochutnávkou z avizované desky a jak podle vizuálu, tak i podle drsného vokálního projevu Chada Kroegera a ostrých kytarových riffů můžeme vidět, že se tato mnohými rockery odsuzovaná skupina snaží stočit kormidlo k rychlejším a tvrdším hudebním vodám. Jenže to, co na krátký první dojem vypadá jako drsná rocková vypalovačka, se hned na ten následující jeví jako obyčejná klasická popina s rádoby drsnějším zvukem. Píseň "Edge Of A Revolution" se absolutně nepovedla a postrádá i hitovost jejich singlů z posledních let. Sečteno podtrženo: Tímhle songem Nickelback nezaujmou ani ztracené rockové fanoušky, ani ty stávající popové fanynky. Píseň je takový nezdařilý hybrid, který bych od takto zkušené kapely nečekal.

Není však pochyb, že ti nejvěrnější najdou zalíbení i v této první vlaštovce očekávané novinky. Pozitivní je fakt, že text lze považovat za vcelku zajímavý, politicky a společensky laděný a nepojednává pouze o tisíckrát omletých variacích na lásku a vztahy, které byly hlavním motivem všech posledních počinů kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY