Dan Király chce albem "Country" přiblížit tento styl mladým lidem

06.06.2014 11:23 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Country hudba nemá v poslední době v našich luzích a hájích na růžích ustláno a obzvláště mladí lidé často dostávají při vyslovení názvu tohoto stylu osypky. Změnit se to snaží třiatřicetiletý rodák ze středního Slovenska Dan Király, který už spoustu let žije v Česku a zpívá v našem jazyce.

Dan Király - Country
© facebook interpreta
Debutové CD pojmenoval přesně podle stylu, který se snaží hrát "Country". On sám ho ještě doplňuje přívlastkem moderní. Co si pod pojmem moderní country má představit laik?

"Mnoho posluchačů country mylně zaměňuje s folkem, anebo si ho jednoduše zaškatulkovali do určité, pro ně akceptovatelné podoby, např. dle svého oblíbeného interpreta. Stává se tedy, že když uslyší moderní country, zdá se jim zvuk i celkový výraz písní ostrý a obvykle nejsou schopni ho přijmout. Tento výraz je ale v naprostém pořádku, přesně tak má totiž moderní country znít - někdy až s nádechem rockové, či popové muziky. Hudba, stejně jako všechno se v čase vyvíjí a moderní country není výjimkou, jde jednoduše s dobou. Jasným důkazem je tvorba současných country hvězd v zámoří, které tento trend udávají. U této desky se kladl důraz na výsledný sound právě tak, aby se co možná nejvíc přiblížil zmiňované moderní country," vysvětluje zpěvák.

Na tvorbě dvanáctipísňového CD se podílel mimo řady uznávaných muzikantů například i známý slovenský představitel tohoto stylu Allan Mikušek, který si s interpretem zazpíval duet "Country Man". CD lze zakoupit například v prodejní síti Bontonline.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY