Example se spálil a utíká od emocí i hudebního experimentování

22.04.2014 08:11 - Alena Bílková | foto: facebook interpreta

„Zůstaň se mnou ještě alespoň jeden den,“ zpívá opět na tělo Example. Ať už procházíte čímkoli, Elliot pro vás vždycky najde ta správná slova. Když se zamilujete a je to průser, když hledáte perfektní záplatu, když spíte s někým, s kým byste neměli, i když chcete zůstat dětmi, ale už je načase dospět.

V době vydání zatím posledního alba prošel Example osobní i hudební evolucí. S aktuálním singlem se vrací k modelu: trefná slova, jednoduchá hudba. Bohužel neoriginální hudba. Úvodní flétnička, klávesy a beaty jak vystřižené z každé průměrné tancovačky nevěstí zpěvákův krok kupředu. Přestože je skladba pestrá a zazní v ní jak melancholická pasáž, tak rap, chybí jí melodická linka, jež by ji učinila zapamatovatelnou.

Example slibuje s novým albem, které vyjde 23. června, devadesátkový zvuk a inspiraci například u The Prodigy. Zatím to vypadá, že kdyby svou novou desku přivezl třeba na letošní Rock for People, kde zazářil před dvěma roky, doposud nuzný line-up by nezachránil.

Elliot John Gleave podle svých slov otáčí list. Doufejme, že u toho otáčení nezapomene složit další hit, jak bylo dříve zvykem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY