rapuje Lipo v nečekaně pozitivní novince "Kruhy" - musicserver.cz">

"Někdo tomu říká kýč, já tomu říkám štěstí," rapuje Lipo v nečekaně pozitivní novince "Kruhy"

25.04.2014 18:55 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Velmi brzy po první, experimentálně pojaté upoutávce "Město, co spí", která byla vzhledem ke svému nečekanému zvuku určena hlavně pro vizuální média, posílá Lipo další singl ze své nadcházející druhé studiovky "O duši". Novinka "Kruhy" tentokrát cílí především na mainstreamové posluchače, není proto divu, že si svou premiéru odbyla rovnou v rádiovém éteru.

Na rozdíl od předchozího kousku, v němž se mísil operní zpěv Ester Pavlů se zvukem tahací harmoniky a syrovým d'n'b pokladem, disponuje zamilovaná písnička chytlavou přímočarostí, kterou interpretovi pomohl vykouzlit popový mág Martin Ledvina, jenž je zároveň hlavním producentem desky.

Lipo - O duši
© facebook interpreta
Někdo může namítnout, že lovesongů už Lipo natočil dost - v něčem jsou však "Kruhy" přece jen jiné. Oproti předchozím hitům "Ležím v tvé blízkosti" nebo "Do města přišla zima" byl song obdařen nečekaně pozitivním textem, který oslavuje lásku. Ne však nijak naivně, zmiňuje totiž i strasti, které vztah přináší. "Rodiče to vzdali, já je nechci opakovat, i když se pochybnosti vracej neustále znova, jednou jsem si v tichu řekl, že my spolu dožijem, jedna cesta do posledních tónů requiem" rapuje například osmadvacetiletý básník. "Někdo tomu říká kýč, já tomu říkám štěstí," vzkazuje.

Refrén obstarala Yanna, s níž si liberecký rodák střihl duet "Šílená" už na své prvotině "Víc než hudba". Zpěvačka svým takřka aliciokeysovským feelingem dodala skladbě nevšední rozměr, který umocňují použité kudrlinky i závěrečný dojezd, po němž asi málokomu nezůstane v hlavě silná melodická linka. Ve výsledku se tak jedná o možná nejdotaženější singl s mainstreamovými ambicemi, jaký zatím Lipo předložil.

Ostrý kontrast s pár týdnů starým předchůdcem byl navíc podle slov Martina Ledviny nejspíš záměrem. "Oba singly tvoří pomyslné břehy alba. Mezi nimi na vás čekají hloubky, výšky, příběhy a obrazy, tvrdá realita i její nejčistší umělecké odrazy," prohlásil. Jak celý očekávaný materiál zní, se fanoušci dozvědí už 12. května, kdy "O duši" vychází.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY