Kaiser Chiefs stále vedou britská alba, v singlech se dařilo tanečnímu duu Sigma

14.04.2014 10:38 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Zatímco ostrovní singlový žebříček tento týden zásluhou taneční dvojice Sigma poznal zbrusu nového vítěze, nejvyšší pozice albového pořadí se nemění - stále ji kontrolují Kaiser Chiefs se svou pátou studiovkou "Education, Education, Education & War".
Sigma - Nobody To Love
© facebook interpreta
SINGLY - Aloe Blacc singlové zlato z minulého týdne neudržel, hit "The Man" ztratil dvě pozice a tentokrát na něj zbyl bronz. Na dvou nejvyšších příčkách tak máme novinky. Poprvé si jedničku připisuje londýnské taneční duo Sigma, které si triumf vysloužilo skladbou "Nobody To Love". Té se za první týden prodalo úctyhodných sto dvacet jedna tisíc kopií, což ve zdejší singlové hitparádě znamená třetí nejvyšší debut tohoto roku - lépe se v prvních sedmi dnech od vydání dařilo jen "Timber" Pitbulla a Keshy a "Rather Be" Clean Bandit s Jess Glynne. Cameron Edwards a Joe Lenzie zároveň své dosavadní maximum, které drželi s loňským kouskem "Rudeboy", vylepšují rovnou o pětapadesát míst.

Na dvojce se usadili The Vamps - čtyřčlenné chlapecké uskupení se může radovat už ze svého třetího hitu, který to dotáhl až na medailové stupně. Po "Can We Dance" (stříbro) a "Wild Heart" (bronz) je tentokrát fanouškovská přízeň s "Last Night" vynesla znovu na dvojku. První místo se jim však zatím stále vyhýbá, i když v případě debutového singlu jim uniklo jen o pár stovek kopií.

Aloe Blacc tedy tentokrát sídlí na třetím stupínku, Top 3 opustil John Legend s klavírní baladou "All Of Me". Připomeňme, že aktuální megahit už před časem jednou medailové příčky vyklidil, dokázal se na ně však později vrátit. Uvidíme, zda se mu to podaří znovu. Poslední součástkou elitní pětice je novinka "Fancy", pod níž jsou podepsány Iggy Azalea a hostující Charli XCX. Australské rapperce se daří každým singlem překonávat své dosavadní nejúspěšnější zářezy - loni se díky "Change Your Life" poprvé propracovala do Top 10, nyní poprvé ochutnává umístění mezi pěti nejžádanějšími.

Další pozice v první desítce už žádné novinkové songy nenabízí, okupují je totiž zavedené hity. Duke Dumont a Jax Jones, Pharrell Williams, Route 94 ve spolupráci s Jess Glynne i Clean Bandit s tou samou zpěvačkou pomalu ztrácejí, zato Katy Perry a Juicy J se desátým místem "Dark Horse" vracejí mezi elitu.

    Top 10 - singly:
  1. N Sigma - Nobody To Love
  2. N The Vamps - Last Night
  3. Aloe Blacc - The Man
  4. John Legend - All Of Me
  5. N Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
  6. Duke Dumont feat. Jax Jones - I Got U
  7. Pharell Williams - Happy
  8. Route 94 feat. Jess Glynne - My Love
  9. Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be
  10. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Kaiser Chiefs - Education, Education, Education & War
© facebook interpreta
DESKY - Kaiser Chiefs se na vrcholu albového pořadí hřejí už druhým týdnem. S "Education, Education, Education & War" tak zažívají nečekaný prodejní comeback, jejich předchozí řadovka "The Future Is Medieval" totiž dosáhla nejvýše na desítku.

Minule stříbrná Sam Bailey s "The Power Of Love" klesla až na sedmičku, Ricky Wilson a spol. tak svou nejvýraznější konkurentku tentokrát našli trochu nečekaně ve třetí studiovce Palomy Faith. "A Perfect Contradiciton" se totiž z minulého desátého postu vyškrábala zpět na medailové stupně a dvojkou vyrovnala své maximum z minulého měsíce. Co za tak razantním skokem stojí? Patrně divoká interpretace singlu "Can't Rely On You" v televizní show The Voice.

Poprvé se na stupních vítězů ocitá John Legend, který stále těží ze singlového boomu "All Of Me". Zpěvákova pátá řadovka "Love In The Future" vyšla už loni v září, až nyní se ale podívala do první trojice. Zároveň se jedná o první Legendovu desku, která se vměstnala na medailové posty. Ty naopak opouští George Michael, jehož "Symphonica" po březnovém debutu na čísle jedna každým týdnem ztrácí jednu pozici - následně totiž byla druhá, minule třetí a tentokrát na ni zbyla čtyřka.

Aloe Blacc si number-one hitem "The Man" vytvořil skvělé promo pro novinku "Life Your Spirit", která startuje na páté pozici - o tři příčky výše než jeho minulá nahrávka "Good Things". Na šestku si pohoršil Johnny Cash s "Out Among The Stars", za již zmíněnou sedmou Sam Bailey se pak seřadily prodejní stálice - "G.I.R.L" Pharrella Williamse a "If You Wait" London Grammar. Desítka připadla dvojici Wilko Johnson a Roger Daltrey s "Going Back Home".

    Top 10 - alba:
  1. Kaiser Chiefs - Education, Education, Education & War
  2. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  3. John Legend - Love In The Future
  4. George Michael - Symphonica
  5. N Aloe Blacc - Lift Your Spirit
  6. Johnny Cash - Out Among The Stars
  7. Sam Bailey - The Power Of Love
  8. Pharrell Williams - G I R L
  9. London Grammar - If You Wait
  10. Wilko Johnson / Roger Daltrey - Going Back Home

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY