shop.musicserver.cz
Nové desky pro 15. týden

Nové desky pro 15. týden

Vydáno: 06.04.2014 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Počátkem dubna se snad nejvíce snažili interpreti vážné hudby. V obchodech přivítáme hned tři - Jonase Kaufmanna, Yanniho a Magdalenu Koženou. Objevíme dva nováčky - R5 a Crise Craba i elektronikcé RAC a připomeneme výročí ABBY. Rockovou scénu nenechá zahanbit John Frusciante, alternativní Vložte kočku a hip hopovou slovenští 4D.

Pokud se v pondělí 7. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Yanni - Inspirato (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasická hudba / klasický crossover

Yanni - Inspirato
Řecký skladatel Yanni se už pomalu a jistě chystá na pražský koncert, který se odehraje za měsíc v pražské Tipsport Aréně, ale ještě před tím vydá svoje sedmnácté album. "Inspirato" ovšem není zcela obyčejná studiovka. Nenajdete na něm sice nové skladby, pouze Yanniho starší kompozice, ovšem tentokrát v podání předních světových hlasů. Některé z nich navíc dostanou vokální podobu vůbec poprvé. A koho tedy na "Inspirato" uslyšíte? V třinácti skladbách to jsou Plácido Domingo starší i mladší, Rolando Villazón, Katherine Jenkins, Renée Fleming, anglický tenor Russell Watson, italský tenor Vittorio Grigolo, jihoafrická sopranistka Pretty Yende, Nathan Pacheco spolupracující s Yannim v minulých letech, americká sopranistka Lauren Jelencovich i třeba metalová zpěvačka Chloe Elaine Lowery. Jak toto vše dopadlo, můžete zjišťovat prostřednictvím ukázek na Yanniho oficiálních stránkách.


John Frusciante - Enclosure (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní synth pop

John Frusciante - Enclosure
Bývalý kytarista Red Hot Chili Peppers si na nedostatek kreativních nápadů rozhodně stěžovat nemůže. Pro své fanoušky připravil už dvanáctou sólovou studiovku "Enclosure", kterou sám charakterizuje těmito slovy: "Představuje dosažení všech hudebních cílů, ke kterým směřuji uplynulých pět let." Nutno dodat, že nahrávání CD značně ovlivnily přípravy desky formace Black Knights "Medieval Chamber", kterou John Frusciante produkoval. Obě díla totiž vznikala ve stejnou dobu a co se naučil při přípravách jednoho alba, hned použil na druhém. Pro lepší představu pro vás máme na poslech a podívání klip k jednomu z novinkových kousků "Scratch".


Cris Cab - Where I Belong (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / reggae / soul

Cris Cab - Where I Belong
Jedním z nováčků tohoto roku bude s velkou pravděpodobností Cris Cab, který ale až takovým zelenáčem není. Na hudební scéně se pohybuje už od roku 2011 a na třech jeho EP a jednom mixtape se podíleli Pharrell Williams, Melanie Fiona, Shaggy, Big Sean, nebo i Wyclef Jean. Po úspěchu singlu "Liaru, Liar" tento rodák z Miami kombinující pop, reggae a soul konečně vydává i debutové LP. Prvotina dostala název "Where I Belong" a přinese celkem tucet skladeb, na kterých se vedle výše zmíněných podílel například i Espen Lind, nebo Dallas Austin. Video k prvnímu singlu najdete na Cabově webu a ukázky zbylých písniček na Supraphonline.cz


Delain - The Human Contradiction (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: symfonický metal

Delain - The Human Contradiction
Pokud fandíte symfonickému metalu, tvorba nizozemské formace Delain vám jistě není cizí. Kapela v čele s výraznou frontmankou připravila pro své fanoušky v pořadí již čtvrtou nahrávku s titulem "The Human Contradiction". Nástupce dva roky staré "We Are The Others" přináší devět kousků, které si v krátkém preview můžete poslechnout na YouTube.com kanálu vydavatelství Napalm Records. Znalcům jistě neunikne host alba Marco Hietala, známý též z Nightwish. Svůj hlas propůjčil v kouscích "Your Body Is A Battleground" a "Sing To Me". Z dalších se na CD podílel George Oosthoek a Alissa White-Gluz. K dostání bude také rozšířená digipacková verze, která bude obohacená o bonusový disk s živáky a orchestrálními verzemi některých kousků.


Magdalena Kožená - Prayer (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Magdalena Kožená - Prayer
Ačkoli česká operní diva Magdalena Kožená čeká již velmi brzo třetího potomka, její aktivity tomu vůbec neodpovídají. Nedávno dokončila monteverdiovský koncertní speciál, který vrcholil v pražském Rudolfinu, a především stačila nachystat zbrusu nové album "Prayer", jenž nese podtitul "Voice & Organ". Odkazuje se tak na to, že se k jejímu hlasu připojil ještě varhanní virtuos Christian Schmitt. Náplní jsou pak především duchovní písně takových autorů jako třeba Franz Schubert, Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, Antonín Dvořák, Hugo Wolf, nebo Giuseppe Verdi. Celkem se jich na desku vešlo dvaadvacet a jejich ukázky naleznete na Supraphonline.cz. Pět celých skladeb pak nabízí vydavatelství Deutsche Grammophon na soundcloud.com


Tip týdne

Vložte kočku - Seat (polí5)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: emo / elektronika

Vložte kočku - Seat
Našinci z formace Vložte kočku si žádné servítky neberou. Na pulty posílají dílo více než smělé, ba přímo kontroverzní: "Seat"! Žánrově nevyhraněné dílo velmi kladně ohodnotila Andrea Šafářová, která by ji klidně nominovala i na tuzemskou nahrávku roku: "Album "Seat" je vystavěno na principu buď - anebo. Utkávají se na něm kontrastní styly i motivy, v jejichž středu se ocitá posluchač. Je vlastně takovou panenkou vúdú - akorát místo špendlíků užívají tvůrci globálně citlivých témat otextovaných a zhudebněných údernou formou." Nás by ale spíš zajímal váš názor, a proto byste určitě neměli vynechat ukázku v podobě nového klipu ke kousku "Furiko Furiko Furiko Bolt".



R5 - Louder (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: teen pop

R5 - Louder
R5 - je jich pět a vypadali by skoro jako další One Direction, nemít ovšem ve svých řadách jednu holku. Skupinu tvoří čtyři sourozenci rodiny Lynchových (bratři Rocky, Riker a Ross a jejich sestra Rydel), které doplňuje kamarád Ellington Ratliff. Riker Anthony Lynch má za sebou i několik filmových rolí, a nejvíce na sebe upozornil účinkováním v úspěšném seriálu "Glee". Formace svoji profesionální kariéru odstartovala již v roce 2010, ale průlom přišel teprve loni, kdy vydali singl "Loud". Na něj navázali stejnojmenným EP a vzápětí i celým albem "Louder". Na něm se sourozenci prezentují jedenácti songy, které napsali společně s protřelými mazáky Savanem Kotechou, Emanuelem Kiriakou a Nathanaelem Boonem. Produkce se však ujal relativně mladý Evan "Kidd" Bogart, jež se stará především o nováčky z X Factoru jako Emblem3, ZZ Ward nebo Fantasii. Jak tahle pětka zní, zjistíte poslechem alba na webu R5.


V krátkosti - ABBA 40 let

Je to neuvěřitelné, avšak od legendárního vítězství ABBY v Eurovision Song Contest uplynulo kulatých čtyřicet let. Není tedy divu, že to management švédské skupiny náležitě připomíná a to hned dvěma tituly.

V první řadě je to deluxe edice alba "Waterloo", která se na trhu objeví jako dvoudiskový komplet CD a DVD. Kromě základních jedenácti písní desky se fanoušci dočkají alternativních verzí hitu "Waterloo" v němčině, švédštině a francouzštině a dvou remixovů "Ring Ring", švédské verze "Honey, Honey" a "Hasta Mañana" ve španělštině. DVD přinese celkem třináct záznamů z televizních vystoupení, které se téměř všechny točí kolem hitu "Waterloo", a nechybí ani záznam z Eurovize, několik vystoupení v BBC Top Of The Pops nebo například i z německé televize NDR, kde Abba zahrála své "Waterloo" naživo v němčině. Celý komplet doplní i dvacetistránkový booklet obsahující rozsáhlou kompozici o vzniku celé desky, kterou dali dohromady Björn Ulvaeus a Benny Andersson.

Druhým albem, kterému se dostane pozornost, je známá kompilace "Abba Gold" z roku 1992. Její výroční edice spojí vlastně dvě kompilace - "ABBA Gold" a "More ABBA Gold" a k nim navíc přihodí ještě třetí disk s výběrem těch nejlepších b-stran singlů.


Zuzana Michnová a Marsyas - La Fabrika (Galén)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativa / pop / rock

Zuzana Michnová a Marsyas - La Fabrika
Zuzana Michnová tvoří hned vedle Michala Pavlíčka nebo taky Antonína Kocába pilíře české hudební scény. A když Zuzana Michnová natočila v roce 1977 album "Marsyas" společně s Petrem Kalandrou, Oskarem Petrem a studiovou skupinou Labyrint, vznikla legenda. Ačkoliv se složení stejnojmenné kapely v pozdějších letech několikrát obměnilo, Zuzanin Marsyas vždy vynikal těmi nejlepšími muzikanty. Velká část z nich teď, po víc než dvaceti letech, stanula po boku Zuzany Michnové znovu na jevišti! Z uplynulého koncertu v pražském divadle La Fabrika vzniklo živé dvojalbum, které je současně "bestofkou" Zuzany Michnové a zní zde skladby ze všech alb Marsyas až po rockovou desku "Rány" z roku 1986. Koncert byl původně uspořádán pro potřeby natáčení celovečerního filmu o Zuzaně Michnové, nahrávka se však vydařila natolik, že bylo okamžitě rozhodnuto ji vydat formou živého dvojalba.


Jonas Kaufmann - Schubert: Winterreise (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Jonas Kaufmann - Schubert: Winterreise
Už jen pár dnů zbývá do velmi očekávaného koncertu Jonase Kaufmanna v Praze a zcela cíleně před tím tento německý tenorista vydá své nové album "Schubert: Winterreise", které mimo Česko vyšlo již před dvěma měsíci. Jak napovídá název, tentokrát se zaměřil na písňový cyklus pro mužský hlas "Zimní cesta" z pera Franze Schuberta, jenž v nich zhudebnil básně Wilhelma Müllera. Kafmannovi byl při nahrávání partnerem uznávaný pianista Helmut Deutsch a vy můžete pod pokličku jejich spolupráce nahlédnout ve videu na speciálních stránkách alba.


RAC - Strangers (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: taneční hudba / elektronika

RAC - Strangers
Spolek Remix Artist Collective, aka RAC, do nedávna tvořili vybraní hudebníci, kteří se specializovali na tvoru klubových remixů. Jejich rukama prošly songy od U2, Katy Perry, Lany Del Rey, Foster The People nebo Kings Of Leon. Aktuálně tvoří RAC už jen americký producent André Allen Anjos, který se ale rozhodl jít trošku jiným směrem, a začal skládat svoji vlastní hudbu. Na inspiraci si evidentně nemůže stěžovat, protože jeho debut "Stranger" má dokonce dvě části - první se sedmi a druhou s devíti skladbami. České vydání alba ale už zahrnuje obě a my vám můžeme prozradit, že RAC si na ně pozval řadu hostů. Mezi ty nejznámější patří Kele z Bloc Party, MNDR, Tokyo Police Club, Tegan And Sara, synth popoví Speak, písničkářka Katie Herzig, nebo Matthew Koma. První singly z desky můžete poslouchat na soundcloud.com, zbytek pak v ukázkách na Supraphonline.cz.


4D - 4 (Bontonland)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

4D - 4
Slovenský hip hopový kvartet 4D své příznivce nikterak nešetří a ani ne rok po albu "Kryštál" jsou zpět s dalším albem krátce nazvaným "4". DNA, Čistychov, Mišo Biely a G-Bod pro něj připravili celkem třináct skladeb a vedle hip hopu a rapu se inspirovali například i ve funky, takže na "4" uslyšíte i dechové trio. Videoklipy k prvním singlům a ukázky z celé desky můžete najít na jejich YouTube.com profilu.


ATMO Music - Andělé x Démoni (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip pop

ATMO Music - Andělé x Démoni
Liberecké duo ATMO Music, tedy pánové, co si říkají Beef a ODD, svým příznivcům připravili debutové album, jehož název "Andělé x Démoni" se zřejmě inspiroval u Dana Browna. V patnácti skladbách si nicméně nechali hojně vypomoct od svých přátel - kolegů. Na desce tak uslyšíte například i Lipa, Ivu Frühlingovou, Jakuba Děkana, Anitu Chekan, Sebastiana, nebo Chrise. První singly už mají své videoklipy, které uvidíte na YouTube.com ATMO Music, a své dojmy z nich můžete konfrontovat s názorem Josefa Martínka


Dále vychází:

American Authors - Oh, What A Life (Universal)
Brainstorm - Firesoul (Mystic Production)
Gazpacho - Demon (Mystic Production)
Jonas Kaufmann/Daniele Gatti - Wagner: Parsifal (DVD) (Sony Music)
Jonas Kaufmann/Daniele Gatti - Wagner: Parsifal (BluRay) (Sony Music)
Lost Society - Terror Hungy (Mystic Production)
Různí - Mary Poppins 50th Anniversary (Universal)
Různí - Taneční liga 158 (Universal)
Různí - Violetta (Universal)
Různí - Waterloo - Abba’s Greatest Hits In A Classical Style (Universal)

Vychází na vinylu:
Lost Society - Terror Hungy (Mystic Production)

Reedice:
Blue Effect - Meditace (Supraphon)

NÁZORY
  • Antonín ? (milanmilan2, 06.04.2014 19:06) Reagovat

    Antonín ? Kocáb - kdo to je ?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Mirai Bono Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu