Sanctuary.cz letos přiveze do Prahy Front 242, The Birthday Massacre nebo Christian Death

15.03.2014 11:29 - Ondřej Michal | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Front 242, Lucerna Music Bar, Praha, 7.12.2008
© Petr Klapper / musicserver.cz
Již sedm let agentura Sanctuary.cz zásobuje tuzemské publikum kapelami z oblasti gothic rocku, dark wave, neofolku, EBM a dalších spřízněných stylů. Mezi jejich koncertní zářezy patří třeba vystoupení kapel Project Pitchfork, The Klinik, Rome, Hocico nebo Leaether Strip. Ani letos pánové ze Sanctuary.cz nehodlají zahálet.

Hned 30. března do pražského Lucerna Music Baru přivezou kanadské The Birthday Massacre. Míchání new wave s rockem, industrialem nebo synthpopem tvorbu téhle party z Toronta vystihuje asi nejlépe. Do Česka se podívají v rámci propagace nového alba. Na stejném místě ovšem o čtrnáct dní později Sanctuary.cz zamete pódium pro trojici kapel žánru EBM - Amnistia, Formalin a Depressive Disorder.

Rome, The Stranger´s Diary, Chapeau Rouge, Praha, 15.10.2011
© Ondřej Michal / musicserver.cz
V pátek 25. dubna otevřou dveře klubu Rock Café rozezleným kalifornským šílencům Psyclon Nine. Návštěvníci se mohou těšit na syrovou elektroniku postavenou na hradbách industriálních hluků s blackmetalovým nádechem. Jako předskokani se představí americký kvartet Death Valley High.

O měsíc později Sanctuary.cz znovu do pražského Rock Café přiveze kultovní formaci Christian Death. Od vzniku této deathrockové kapely letos uplyne neuvěřitelných pětatřicet let. Jako support si do Prahy poizvali gothicrocké okultisty Whispers In The Shadow. Na tomto koncertě bude představena jejich zbrusu nová deska “Beyond The Cycles Of Time".

Project Pitchfork, Lucerna Music Bar, Praha, 8.4.2009
© Petr Klapper / musicserver.cz
31. srpna proběhne největší setkání goths a příznivců gotické subkultury v Čechách a na Slovensku. Opět se odehraje velký mejdan, rozprostřený přes hned několik žánrově oddělených klubů, a zajímavá zahraniční DJská jména. Čtvrtý den měsíce června se v klubu Basement Bar bude odvíjet ve stylu postpunku. Vůbec poprvé k nám zavítá uskupení Masquerade, jinak také přezdívané finští Siouxsie And The Banshees.

Na podzim si Sanctuary.cz přichystali opravdovou lahůdku. Po šesti letech do Prahy znovu zavítá legenda EBM - Front 242. Tato belgická formace patří vůbec k nejvlivnějším elektronickým kapelám hudební historie. Více jak tři desetiletí patří k tomu zásadnímu, co tvrdá elektronická hudba světu nabídla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY