Nové desky U2 se dočkáme pravděpodobně až příští rok

08.03.2014 16:26 - Honza Balušek | foto: Universal Music

U2
© facebook interpreta
Snad všichni fanoušci U2 byli po zveřejnění skladeb "Ordinary Love" a "Invisible" přesvědčeni, že je letos konečně čeká nové album těchto rockových veteránů. Podle amerického magazínu Billboard si ale na jejich další nové písně budeme muset počkat pravděpodobně až do roku 2015, stejně tak bylo odloženo i na letošní podzim plánované turné.

Ke cti irské formace je třeba přičíst, že žádné informace o letošním vydání nahrávky či absolvování koncertů vůbec nezveřejnili, takže se technicky vzato nejedná o jejich odložení. Od počátku roku se ale začali velmi prezentovat na různých akcích (Zlaté glóby, předávání Oscarů) či v televizních pořadech (v night show Jimmyho Fallona Bono živé vystoupení odstartoval výkřikem "Je skvělé být zpět!"), tudíž se vydání nové desky zdálo být logickým pokračováním.

Vzhledem k tomu, že Danger Mouse, jenž novou nahrávku produkuje, bude nově ve studiu doplněn Ryanem Tedderem a Paulem Epworthem, tedy autory a producenty mnoha hitů pro spousty různých umělců (od Adele, přes Beyoncé po kohokoli dalšího), U2 pravděpodobně potřebují pomoct napsat pořádný hit. Nebo ještě lépe několik hitů.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY