Poslechněte si "Ordinary Love" U2

23.11.2013 18:26 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

U2 - Ordinary Love
© facebook interpreta
Irští U2 se pomalu probouzejí z uměleckého spánku. Ještě než fanouškům příští rok nabídnou nové album, servírují Bono a jeho parta singl "Ordinary Love". Ten slouží jako soundtrack k životopisnému filmu o Nelsonu Mandelovi.

Snímek "Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě" režírovaný Justinem Chadwickem zachycuje život bývalého jihoafrického prezidenta a do světových kin vstoupí 29. listopadu. Ve stejný den vyjde singl ve speciální limitované edici na vinylu, a to v nákladu pouhých deseti tisíc kusů. "Když jsem se jich zeptal, zda by byli pro film ochotni napsat hudbu, bylo to nejrychlejší ano, jaké jsem kdy dostal," vzpomíná producent filmu Harvey Weinstein. "Podařilo se jim napsat píseň, která skutečně odráží Nelsona Mandelu. Myslím, že odvedli perfektní práci," dodává.

Přípravy třinácté řadovky úspěšných rockerů by měly podle nedávného prohlášení baskytaristy Adama Claytona právě v těchto dnech finišovat. "Zatím jsou to opravdu zajímavé písně, už je dokončujeme, uvidíme ale, jak budou nakonec znít. Myslím, že se podobají starší tvorbě U2, ale je v nich cítit zralost. Jsme stále ve studiu a snažíme se těchto dvanáct písní udělat co nejlíp a dokončit je do konce listopadu. Potom si můžeme užít Vánoce," uvedl třiapadesátiletý muzikant minulý měsíc.

Novinka by měla vyjít pět let po dosud posledním albu "No Line On The Horizon", které v roce 2009 ovládlo světové prodejní žebříčky, na první místo se probojovalo mimo jiné i v USA a Velké Británii. Než dlouhé čekání na jeden z nejočekávanějších nosičů příštího roku skončí, můžete si na některé z nejvýraznějších skladeb U2 zavzpomínat v našem speciálním článku, který jsme v říjnu vydali při příležitosti třiatřicátého výročí vydání jejich debutové desky "Boy".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY