U2 - Invisible

27.02.2014 17:31 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

U2 moc dobře vědí, že by mohli z fleku vyjet na turné a bez problémů by vyprodali stadiony po celém světě a vydělali mraky peněz. Jenže těch už mají pravděpodobně dost. Asi by byli radši, kdyby jejich nová deska potěšila fanoušky, kritiky i obchodníky. A tak si dávají řádně načas a jen jemně našlapují. Detaily k novému albu zatím udržují v tajnosti a o skladbě "Invisible" říkají, že to vlastně není úplně tak první singl, jako spíš jen upoutávka na chystanou nahrávku, aby lidé věděli, že něco chystají. To kdyby z toho náhodou nebyl hit... A že asi nebude. Písnička je to sice fajn, ale úplně obyčejná a nejvíce na ní zaujmou chemické bicí, které ale bezpochyby chemické nejsou.

Videoklip se prý natáčel tři dny, což se zdá k neuvěření, vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o performance video, i když samozřejmě skvěle sestříhané a díky černobílému provedení poměrně působivé. Ale tři dny na záběry hrající kapely a publika? Až téměř rozpačitě vyznívá závěr, když diváci v hledišti zpívají refrén písničky, stejně jako jsou U2 zvyklí u svých dávných velkých hitů. Akorát že naživo a ve skutečnosti tomu asi tak nebude, na to refrén tolik chytlavý není.

Kapela už song zahrála i živě v show Jimmyho Fallona, pokud chcete slyšet, jak to Bono a spol. po pauze dávají live, najdete záznam vystoupení pod videoklipem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY