Pharrell Williams je šťastný už i v domovině, s "Happy" dobyl USA

28.02.2014 13:48 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Pharrellův singl "Happy" se v domovských Spojených státech chytl mnohem později než v Evropě, nakonec ale i zde dosáhl čísla jedna, když porazil Katy Perry. Poprvé v kariéře se do Top 10, na čtyřku, dostal John Legend. V deskách opět zvítězil "Frozen Soundtrack".
Pharrell Williams - Happy
© facebook interpreta
SINGLY - Pharrell Williams dosáhl prvního vlastního #1 hitu. Po zlatech s hostovačkami Snoop Doggovi ("Drop It Like It's Hot"), Ludacrisovi ("Money Maker") a Robinu Thickovi ("Blurred Lines") získal s "Happy" konečně i sólové číslo jedna.

Povedlo se mu to díky 402 tisícům downloadů (+22 %, Digital Gainer popáté za sebou), 139 milionům impresí v rádiích (+28 , Airplay Gainer potřetí za sebou) a 6,1 milionu streamů (+38 %).

Katy Perry sice s "Dark Horse" díky vydání videoklipu dosáhla obrovských 11,6 milionu streamů (+86 %, Streaming Gainer) a vedla také rádia se 150 miliony, 251 tisíc downloadů, jindy vysoké číslo, ale nestačilo, a tak byla Pharrellem těsně poražena.

Bronz obhájil Jason Derülo, který na vedoucí dvojici ztrácí v rádiích, a pátá zůstala Beyoncé. Mezi ně se z jedenáctky vyšvihl John Legend. Novinkou "All Of Me" konečně dosáhl zaslouženého mainstreamového úspěchu. Romantickým songem a videoklipem získal pozornost posluchačů, kteří ho doteď nemuseli znát. Za Top 10 úspěch také může jeho vystoupení na Grammy.

Bastille se s "Pompeii" probojovali na nové maximum, šestku, a Lorde se s "Team" posunula na sedmičku. A Great Big World spadli na osmé místo, OneRepublic na deváté a Pitbull na desáté.

Novinky: čtvrtý singl z "Pure Heroine" Lorde "Glory And Gore" odstartoval na osmdesát osmičce. 98. příčku vybojovali Naughty Boy a Sam Smith s "La La La", tedy britský #1 singl. Za nimi debutovali U2 s "Ordinary Love" a stovku nejúspěšnějších písní kola uzavřel Justin Moore s "Lettin' The Night Roll".

    Top 10 - singly:
  1. Pharrell Williams - Happy
  2. Katy Perry feat. Juicy J - Dark Horse
  3. Jason Derülo feat. 2 Chainz - Talk Dirty
  4. John Legend - All Of Me
  5. Beyoncé feat. Jay-Z - Drunk In Love
  6. Bastille - Pompeii
  7. Lorde - Team
  8. A Great Big World & Christina Aguilera - Say Something
  9. OneRepublic - Counting Stars
  10. Pitbull feat. Ke$ha - Timber

Eric Church - The Outsiders
© facebook interpreta
DESKY - "Frozen" přidal pátý týden ve vedení desek, což se žádnému soundtracku nepodařilo od roku 1998, kdy vedl "Titanic" šestnáct týdnů. Zajímavostí je, že poprvé v historii se na prvním místě alb i singlů objevuje animovaný soundtrack ("Happy" pochází z "Despicable Me 2").

Eric Church mohl s "The Outsiders" jedničku obhájit, ztratil ale tři čtvrtiny prodejů a se 74 tisíci zůstal o patnáct tisíc pozadu. Naopak o jedenáct tisíc za ním skončil jeho kolega Cole Swindell. Country zpěvák svou debutovou desku označil pro jistotu svým jménem. Aby se to nepletlo, stejný přístup zvolila i rocková skupina Issues, s debutem na devítce.

Na zbytku první desítky můžeme vidět celkové chabé prodeje, v meziročním srovnání je už rok 2014 o patnáct procent pod rokem 2013. Suma downloadů je letos zatím nižší o 12 %.

Příští týden budeme na čísle jedna oslavovat rappera Schoolboye Q. Prvního alba pod major labelem "Oxymoron" by se mělo prodat přes 150 tisíc, což je parádní, navíc dle kritik i zasloužené. Překvapivě vydané album Kid Cudiho "Satellite Flight" míří ke stovce tisíců, podobně jako latinský zpěvák Romeo Santos s "Formula, Vol. 2". Dalšími novinkami budou Beck s "Morning Phase" (60+ tisíc), Dierks Bentley s "Riser" (50+) a The Fray s "Helios" (30+).

    Top 10 - alba:
  1. ▬ Různí - Frozen Soundtrack (89, -11 %)
  2. Eric Church - The Outsiders (74, -74 %))
  3.  N Cole Swindell - Cole Swindell (63)
  4. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 49 (45, -41 %)
  5. Beyoncé - Beyoncé (35, -27 %)
  6. Lorde - Pure Heroine (30, -21 %)
  7. Katy Perry - Prism (26, -17 %)
  8. Bruno Mars - Unorthodox Jukebox (23, -51 %)
  9.  N Issues - Issues (22)
  10. Toni Braxton & Babyface - Love, Marriage & Divorce (21, -37 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY