Kamil Střihavka vyjíždí na akustické turné, které propaguje novým videoklipem

06.02.2014 12:35 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kamil Střihavka plakát
© facebook interpreta
I když o Kamilu Střihavkovi není v poslední době příliš mediálně slyšet, rozhodně se nenudí. Po třiadvaceti letech byl znovu vidět za mikrofonem kapely Motorband, pokračuje v koncertování se Supergroup CZ (tuto formaci si na základě hlasování vybrali fanoušci magazínu Rock a Pop a Radia Beat). Rozhodl se také ukončit své působení v muzikálech s jedinou výjimkou - tou je kultovní "Jesus Christ Superstar".

Aktuálně pro své fanoušky přichystal šňůru akustických koncertů, která začíná už 7. února vystoupením v Kutné Hoře. Jak potvrdil právě magazínu Rock a Pop, hodně se těší. "Mám připravené 'šmakózní' záležitosti, posluchači budou překvapeni. Budou tam i dvě převzaté věci, ale víc neprozradím. Jsem na to turné natěšený jako malé dítě na vánoční stromeček."

Prozradit se tak dá jen informace, že turné bude kvůli velkému zájmu pořadatelů pokračovat i na podzim a Střihavku na něm doplní bubeník Lukáš Pavlík, kytarista Petr Henych, kontrabasista Martin Ivan, klávesista Štěpán Eliáš, perkusionistka Markéta Podhajská, saxofonista Ondřej Klímek a steel kytarista David Babka. Již z tohoto výčtu je patrné, že turné bude mít tišší a zádumčivější atmosféru, než na kterou jsou fanoušci Střihavkových rockových koncertů zvyklí. Bude situováno do netradičních prostor pro sedící publikum a propaguje ho nový videoklip "Ztracenej", který Střihavka natočil s Václavem Noidem Bártou a vy si ho můžete prohlédnout dole pod článkem včetně živé verze písně, natočené pro Českou televizi.

Zpěvák však už myslí i dopředu a navzdory skeptickým názorům, týkajícím se vývoje hudby, začne připravovat nový materiál. "Ke svým padesátinám bych si v příštím roce chtěl nadělit desku, kterou bych začal natáčet na podzim. Po turné s Leaders! nedám nohy na stůl, ale začnu opět skládat. Tu desku si zřejmě vydám sám, ale třeba nynější nelehkou dobu nějaké vydavatelství přece jen přežije."

Aktuální seznam všech koncertů naleznete na webových stránkách Kamila Střihavky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY