Carly Rae Jepsen a Owl City byli usvědčeni z plagiátorství

02.02.2014 14:25 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Carly Rae Jepsen, Owl City
© kidzworld.com
Carly Rae Jepsen, účastnice páté řady kanadské obdoby Superstar, má plné ruce práce s novou deskou. Slibně rozjeté pracovní nasazení jí teď překazila nepříjemná událost.

V roce 2012 si ji ke spolupráci pozval Adam Young, vystupující pod pseudonymem Owl City, a nahráli spolu velký hit léta "Good Time". V témže roce málokomu známá americká zpěvačka Ally Burnett poukázala na podobnost skladby s písní svou, nazvanou "AH, It's A Love Song". Burnett se ihned obrátila na soud, a nařkla oba hudebníky a vydavatelství BMI, kterému náleží autorská práva na "Good Time", že neoprávněně využili kus její písně. Během soudního procesu zpěvačka také prohlásila, že jí tato záležitost způsobila emoční i psychickou újmu, neboť příznivci "Good Time" se neobtěžovali zjistit datum vydání songů a obvinili ji z toho, že nápadný popěvek "oh-oh-oh" si ze slavnější písně půjčila pro svou skladbu ona.

Kalifornský soud dal Burnett za pravdu a uznal, že jsou si písně nápadně podobné. Vydavatelství BMI teď za plagiátorství musí žalující straně vyplatit 804 156 dolarů, v přepočtu 15 milionů korun.

V případě hlubšího zájmu si celé původní znění stížnosti můžete přečíst zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY