Novinka Lykke Li vyjde v květnu. Půjde o poslední díl trilogie

18.01.2014 14:49 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Lykke Li
© last.fm
Skoro tři roky uběhly od poslední studiové nahrávky švédské divoženky Lykke Li "Wounded Rhymes". Dny nečinnosti ale už není třeba počítat. Naopak. Odpočítávat teď můžeme čas zbývající do vydání dosud nepojmenované třetí desky, která autorské ticho prolomí v květnu.

V rozhovoru pro NME sedmadvacetiletá interpretka prozradila, že by se mělo jednat o třetí díl trilogie: "Svá alba beru jako trilogii. 'Youth Novels' to začínalo a doufám, že novinka tuto kapitolu uzavře." Fanoušci se však nemusí obávat, že by po nové nahrávce měla Li své kariéry zanechat. Spíše má jít o konec jednoho cyklu, ve kterém se všestranná muzikantka snažila zachytit svá dvacátá léta.

"Bude to jako vždy o mně, mé vině, mém studu, bolesti, pýše a zmatení z toho, být ženou," mluví dále o připravovaném počinu. "Pořád se cítím být lehce nepochopenou. Jako žena jsem souzena za své vystupování a další věci, které mě upřímně moc nezajímají. Především bych chtěla, aby na mě bylo nahlíženo jako na zpěvačku a skladatelku, nikoliv jako na popovou umělkyni. Tentokrát mám dojem, že jsem opravdu našla svůj hlas."

Další detaily ohledně třetí řadovky nám vyjeví nejspíše až následující týdny. Ze zpěvaččiny aktivity z nedávné minulosti připomeňme například spolupráci s Davidem Lynchem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY