Kabát se po pěti letech vrátí na Vypich a vydá reedici výběrovky "Suma sumárum"

14.11.2013 13:09 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Kabát
© kabat.cz
Sice se říká, že "dvakrát nevstoupíš do téže řeky", kapela Kabát se tohoto rčení ale držet nehodlá. V příštím roce oslaví výročí pětadvaceti let existence, a jelikož její první monstrkoncert na Vypichu dopadl v roce 2009 nad očekávání dobře, hodlá si ho po pěti letech znovu zopakovat. Vystoupení se uskuteční 13. září 2014.

"Dodnes si nejvíce ceníme toho, kolik vás přišlo, a na druhém místě si myslíme, že je fakt, jak se povedlo 'bezproblematicky' tento koncert tzv. odbavit. Média vyzdvihla právě organizaci tohoto koncertu. Plno lidí poté říkalo, že měli právě z tohoto strach a že to byl mnohdy důvod, proč nedorazili. Doufáme, že tyto obavy již nebudou a že jsme dokázali, že si s tím umíme poradit," píše kapela na svých webových stránkách.

Zároveň upozorňuje na několik odlišností. Tou první je předkapela, jíž bude dánská formace D.A.D. "Jsou to v podstatě vrstevníci a mimo to, že hrají velmi podobnou muziku, je to vedle 'provařených' AC/DC a Motorhead rozhodně jedna z nejoblíbenějších kapel Kabátu," vysvětluje volbu formace. Dále budou výrazně množstevně a velikostně navýšeny LED stěny, aby i lidé v zadní části hlediště a v prostorech na sezení na tribunách měli co nejkomfortnější zážitek. D.A.D. zahrají od půl sedmé do půl osmé, úderem osmé hodiny večerní opanují pódium na dvě hodiny samotní Kabáti.

Ceny vstupenek za pět let v podstatě neprošly žádnou změnou. Budou se prodávat v cenovém rozmezí od čtyř do osmi set korun českých a zakoupit si je můžete zde. Další informace nejen o tomto koncertu naleznete na oficiálním webu kapely kabat.cz.

U příležitosti tohoto výročí také vychází v novém kabátě i úspěšný výběr "Suma sumárum" - výroční edice 1989 - 2014. Je to kompletně remasterované 2CD. Díky pokročilé době byly zvukově dorovnány starší a novější nahrávky, a proto byly z druhého CD vyřazeny původní živé nahrávky. Jako bonus toto výroční 2CD zároveň obsahuje i DVD s klipy, které původně vyšlo jako samostatný nosič. Výroční "Suma sumárum" je tedy 2CD + DVD.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY