Alanis Morissette chystá muzikál podle své nejúspěšnější desky

12.11.2013 10:31 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Alanis Morissette
© facebook.com/alanismorissette
Když 13. června 1995 vyšlo album "Jagged Little Pill" do té doby neznámé Kanaďanky Alanis Morissette, málokdo tušil, že právě tato deska bude jednou z nejzásadnějších nahrávek pro hudbu devadesátých let.

Morissette měla tou dobou na kontě už dvě taneční alba, třetí desku však pojala rockově a hudební veřejnost ji přijala s obrovským nadšením. Získala díky němu hned čtyři Grammy (Album roku, Nejlepší rockové album, Nejlepší rocková skladba a Nejlepší ženský rockový výkon za píseň "You Oughta Know") a lámala i rekordy v prodejnosti. Více než třicet milionů nosičů zmizelo do dnešní doby z pultů prodejen a toto číslo řadí nahrávku mezi dvacítku nejprodávanějších alb celé hudební historie.

Tato fakta zřejmě hrála roli i při rozhodování zpěvačky o tom, jestli na Broadwayi neuvést muzikál inspirovaný právě tímto bestsellerem. Na díle spolupracuje Viviek J. Tiwary, Arvind Ethan David i Tom Kitt, známý z muzikálu "American Idiot" amerických pop-punkerů Green Day.

Zatím není známo, o čem přesně novinka bude, jisté však je, že zazní nejen písně z této nahrávky. Prostor dostanou i skladby, které se objevily na dalších a už ne tak úspěšných deskách a také zcela nové písně. Třeba se tak mimo pecek "Ironic", "You Learn, You Know" či "You Oughta Know" dostane i na hity "Hands Clean" či "Thank You".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY