Září přinese raritní živák kapely Queen

28.08.2014 15:48 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Kapela Queen si pro své fanoušky připravila naprosto výjimečný živák. Již začátkem září vyjde několik nosičů, které budou mapovat její první velká vystoupení v londýnském klubu The Rainbow.

Počátkem roku 1974 měli Queen na svém kontě dvě úspěšná alba a čekalo je první větší turné, na němž byli oni sami konečně headlinery. Poslední březnový den měla kapela vystoupení v tehdy nových prostorách londýnského klubu The Rainbow, kam dorazily tři tisíce fanoušků. Svědci tohoto koncertu se shodují, že šlo o jednu z nejlepších show za celou kariéru formace. Pro velký úspěch se skupina na místo vrátila ještě v listopadu téhož roku a ve stejných prostorách odehrála dva další vyprodané koncerty.

Záznamy těchto legendárních vystoupení se nikdy nedočkaly vydání - až nyní. Od 5. září proto budou k mání na CD, DVD, SD Blu-Ray a samozřejmě i na vinylu. Koncerty, které zaznamenal Roy Thomas Baker, jenž byl co-producentem prvních čtyř desek Queen, jsou výjimečné hlavně tím, že nabídnou i živá podání písní, které tato britská legenda na pozdějších šňůrách již nikdy nehrála.

Titul "Queen: Live at the Rainbow '74", který byl nově smíchán a masterován, bude k dispozici v šesti různých fyzických verzích. Nejzákladnější bude obsahovat jedno CD, a to se záznamem listopadové show. Dvoudisková digipack verze přinese na prvním nosiči záznam z března, na druhém pak ten z listopadu. Třetí verze bude k mání na DVD nebo SD Blu-ray a jejím obsahem bude celý listopadový koncert spolu se čtyřmi březnovými bonusy.

Další formáty budou na černých deskách. Dvouvinylová verze obsáhne audio reprodukci celého březnového koncertu plus to nejlepší z listopadu. Čtyřvinylová limitovaná edice přinese na dvou deskách záznam březnové akce a na dalších dvou zprostředkuje vyprodanou show z listopadu.

Nejbohatší a striktně limitovaný super deluxe box bude kombinovat výše popsané formáty dvou CD, DVD a SD Blu-Ray, které doplní celá řada bonusů. Kromě rozsáhlé šedesátistránkové knihy (s doposud nikdy nezveřejněnými fotkami, recenzemi z tehdejší doby či články z novin) půjde například o reprodukci dvou lístků z březnového koncertu roku 1974, které si na památku nechali rodiče kytaristy Briana Maye, dále o napodobeninu dvou tehdy prodávaných placek a plakátu nebo brožur k prodávaným suvenýrům.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY