Paul McCartney má úžasné fanoušky. A možná je překvapí duetem s Bobem Dylanem

07.10.2013 17:02 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Paul McCartney - New
© facebook interpreta
Už 14. října vyjde Paulu McCartneymu album "New" a v rámci jeho propagace odpovídal poprvé svým followerům na Twitteru na všemožné dotazy. Všechny odpovědi ale nemohl stihnout, přišlo jich totiž několik desítek tisíc.

Pár zajímavostí z jeho odpovědí i přes to množství rozhodně šlo vyčíst. Třeba že se mu moc líbí pilotní singl, který nese stejný název jako album. "Líbí se mi i 'Early Days' a 'Scared', což je nahrávka skrytá v jiné písni. Ale mám rád samozřejmě všechny."

Na otázku, proč dal desce zrovna tento název, odpověděl: "Pohrával jsem si s poetičtějšími tituly, ale nakonec jsem vybral jednoduché slovo. A je to i název jedné z písní." Padla i zmínka o Gilesi Martinovi, synovi slavného producenta Beatles a zde jednom ze čtyř producentů, kteří se postarali o celkovou zvukovou tvář nahrávky. "Má s otcem hodně společného, oba jsou velmi chytří a muzikální. Giles ovšem patří mezi mladší generaci, a tak má k práci současnější přístup," řekl McCartney. Ten si ještě mnul ruce nad svými fanoušky, o kterých napsal, že jsou "Fan-Bloody-Tastic!"

Šlechtic už ovšem také hledí do budoucna a fanoušci by se v jeho případě mohli dočkat hned několika překvapení či zajímavých hudebních spojení. Do jednoho z nich ho tlačí dcera Stella. Ta by ráda, aby otec nahrál duet s frontmanem kapely Radiohead Thomem Yorkem.

"Moje dcera Stella je velmi horlivá, řekla mi, abych Thomovi zavolal a ať prý prostě zajdeme do studia a uvidíme, co se stane. Já jsem však malinko paranoidní jen tak mu zavolat a zeptat se, co právě dělá a jestli by nechtěl něco napsat. Asi by mi řekl něco, jako že je zaneprázdněný," pověděl McCartney magazínu NME. Zálusk na spolupráci s Bobem Dylanem však v tom samém rozhovoru nepopřel. "Před pár lety se šířily takové zvěsti, že já a Bob spolu něco píšeme. Mám to stále uloženo někde ve své mysli, rád bych s ním spolupracoval," dodal McCartney.

Nyní ale všechny síly soustředí na nové album. Deska "New" vyjde už 14. října.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY