Fanoušci Ke$hy povstali proti jejímu producentovi Dr. Lukeovi

25.09.2013 13:03 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Kesha
© instagram.com/iiswhoiis
Mnozí interpreti by prodali duši za to, aby s nimi spolupracoval producent Łukasz Gottwald, více známý jako Dr. Luke. Jeho služeb spokojeně využívaly a stále využívají hvězdy jako Pink, Katy Perry nebo jazyk větrající Miley Cyrus. Už osm let Gottwald opatruje glitrovou divu Ke$hu, která s ním ve svých raných (podle fanoušků "nezkušených a naivních") letech podepsala smlouvu u jeho labelu "Kemosabe Entertainment" na osm alb a spolu skládají veškerý zpěvaččin repertoár.

Všechno šlo nejprve hladce: Animals (fanoušci Ke$hy) byli Dr. Lukeovi bezmezně vděční, že pro ně vybrousil takový drahokam. Někteří sice začali tušit něco nekalého, když se zpěvaččin styl na druhém povedeném albu "Warrior" takřka nelišil od toho na prvním počinu "Animal", který hudební kritiky do kolen zrovna nedostal. Ke$ha se totiž před vydáním druhého dušovala, že chce radikálně změnit svoji hudbu, ale nestalo se. Na albu se opět objevila stará známá party-queen s autotunovým pop-rapem.

Trpělivost Zvířátkům došla, když se jejich modla přiznala, že reality show "My Crazy Beautiful Life" s ní v hlavní roli rozhodně nebyl její nápad, jakožto i idea pít v témže pořadu vlastní moč. Mimoto se interpretka také podřekla, že zásadně nesouhlasila s výběrem skladeb na alba a rovněž s tím, aby se prvním singlem z "Warrior" stala píseň "Die Young", a tak nenese vinu za to, že tento a další singly nevzbudily pozitivní ohlasy.

Fanoušci v dopisu přikládaném k petici žádají o svobodu Ke$hy a doslova prohlašují, že Dr. Luke svoji svěřenkyni "...šikanuje tím, že jí nedává uměleckou svobodu, manipuluje s ní jako s loutkou a nedává proniknout na povrch jejímu přirozenému talentu."

Samotná zpěvačka ani její producent se k protestu zatím nevyjádřili, v případě Ke$hy je jasné, že podpoře ze strany Animals bude ráda, ale penále za předčasné ukončení smlouvy už tak radostné nebude.

Pokud chcete Ke$hu zachránit, můžete podepsat petici na této stránce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY