Brity popadla singlová mánie

27.02.2002 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Will Young
© facebook interpreta
Kouzlo televizních pořadů typu Popstars k nám dosud nedolehlo, protože jeho příprava je velmi drahá a žádná česká televize by jej neufinancovala. I tak se ale i u nás hrály skladby od kapel, které touto cestou vznikly, ať už se jedná o německé No Angels či britské Hear'Say.

V Británii se ovšem v minulých týdnech vysílal "seriál" s názvem Pop Idol, který zlomil rekordy ve sledovanosti a vypadá to, že jeho vítěz Will Young jich zlomí ještě více. V pondělí 25. února se v britských obchodech objevil jeho debutový dvouáčkový singl "Evergreen" / "Anything Is Possible" a fanoušci televizního pořadu vzali obchody útokem. Jen za první den se singlu prodalo téměř 400 tisíc kusů a některé obchody musely ihned doobjednávat, protože u nich byl singl vykoupen. Obchodníci se shodují v tom, že Young asi protrhne hranici milionu prodaných singlů za první týden, přičemž Hear'Say prodali během prvního týdne 550 tisíc kusů svého debutového singlu "Pure And Simple". Jen pro ilustraci - v nejexponovanějším týdnu roku, tedy v tom, který je před Vánocemi, stačí na první místo britského žebříčku okolo 250 tisíc prodaných kusů.

Vypadá to, že se z Willa Younga stane v Británii ještě mnohem větší fenomén, než byli svého času Hear'Say. Ovšem sláva podobných televizních zázraků bledne ještě rychleji než u jiných popových interpretů, právě tato kapela se svým druhým albem, vydaným jen devět měsíců po debutu, naprosto propadla. Jaký osud potká Willa?


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY