shop.musicserver.cz
Nové desky pro 34. týden

Nové desky pro 34. týden

Vydáno: 21.08.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Okurková sezóna se už nachyluje ke svému konci, a tak vám už nabídneme i několik zářivých jmen. Prim budou hrát bezesporu Lenny Kravitz a Barbra Streisand. Příznivci Hard-Fi se musejí připravit na nový zvuk, ty hiphopové potěší The Game, folkaři se již třesou na novou Gillian Welch a na vlně electropopu si to přihasí Will Young.

Pokud se v pondělí 22. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Lenny Kravitz - Black And White America (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: funk rock

Lenny Kravitz - Black And White America
Americký zpěvák a hudebník Lenny Kravitz na sebe nechává své fanoušky čekat. Novou desku "Black And White America" vydává po třech letech od "It Is Time For A Love Revolution" a pozval si na ni hned několik velkých hostů. Mezi nimi je například Jay-Z a DJ Military v "Boongie Drop" nebo Drake, kterého uslyšíte v kousku "Sunflower". Pokud sledujete žebříčky hitů v rádiích, jistě vám neunikly kousky "Come On Get It" nebo "Stand", případně "Rock Star City Life". Je to právě trojice singlů, kterými Lenny na novinku upozorňoval. Ke skladbě "Stand" vznikl i klip. Další ochutnávky najdete na MySpace.com zpěváka.


Barbra Streisand - What Matters Most (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Barbra Streisand - What Matters Most
Americká zpěvačka Barbra Streisand se po relativně krátké době od alba "Love Is The Answer" hlásí s novým počinem. Ten má číslovku třicet tři a dostal název "What Matters Most" a podtitul "Barbra Streisand Sings The Lyrics Of Alan & Marilyn Bergman", který o náplni ledacos napovídá. Barbra na toto CD nahrála písničky autorské dvojice Alana a Marilyn Bergmanových, kteří jsou jejími dlouholetými spolupracovníky. Standardní edice přinese desítku skladeb, kterých se doposud hlas této divy nedotkl. Pokud zvolíte deluxe edici, dostanete navrch ještě jeden disk s dalšími deseti písněmi zmíněných autorů, které se ovšem již v repertoáru Barbry Streisand v minulosti objevily. Ukázky všech písní nabízí internetový obchod Amazon.com.


The Game - The R.E.D. Album (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: west coast hip hop

The Game - The R.E.D. Album
Celkem desetkrát odložil vydání nového alba americký rapper The Game, který před půl rokem vystoupil v pražském klubu SaSaZu, a tak se pauza mezi předchůdcem a novinkou protáhla na tři roky. Důsledkem toho je ovšem zase neobvyklý počet skladeb, který se zastavil na čísle jedenadvacet, a v závislosti na tom také doslova armáda hostů a producentů. Do první skupiny spadli takoví interpreti jako Lil Wayne, Dr. Dre, Drake, Nelly Furtado, Snoop Dogg, Chris Brown, Young Jeezy nebo Big Boi a spousta dalších a do té druhé Pharrell Williams i jeho The Neptunes, Cool & Dre, DJ Premier, DJ Khalil, Maestro a již zmíněný Dr. Dre. "The R.E.D. Album" reprezentuje aktuálně singl "Pot Of Gold", jehož videoklip můžete vidět na webu The Gamea.


Will Young - Echoes (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / synthpop / electropop

Will Young - Echoes
Historicky první vítěz soutěže typu Pop Idol Will Young už pevně zakotvil na britské a potažmo i světové hudební scéně. O tom vypovídá třeba i to, že aktuální album "Echoes" je již jeho pátým počinem a všechny předchozí dosáhly v Británii platiny. Will Young nasměroval novinku vstříc současným trendům; tedy k elektronice, a odpovídá tomu i výběr spoluautorů. Mezi nimi hledejte elektronická dua Kish Mauve, The Sound Of Arrows, polovinu tanečního dua Groove Armada Andyho Cata, Sneaky Sound System, belgického Pascala Gabriela a další lidi, kteří mají prsty v nahrávkách Kylie Minogue, Sophie Ellis-Bextor, Sii a řady dalších. Producentem je pak obdivovatel skupin The Human League či Kraftwerk Richard X. Zda se mu povedlo něco z nich přenést i na desku Willa Younga, můžete posoudit z několika ochutnávek na jeho facebookovém profilu.


Hard-Fi - Killer Sounds (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock / alternativní rock

Hard-Fi - Killer Sounds
Na poměrně dlouhou dobu se odmlčela britská post-punková skupina Hard-Fi, která se ale nyní vrací nejen s novým albem "Killer Sounds", ale především s novým zvukem. Jedenáct písniček dostali na starost hned čtyři producenti. Vedle frontmana skupiny Richarda Archera výslednou podobu utvářeli i Stuart Price, známý ze spolupráce s Pet Shop Boys, Madonnou, Sealem či Take That, dále pak Alan Moulder, který má ve svém portfoliu skupiny jako Shakespear's Sister, Depeche Mode, Foo Fighters, či Placebo, a konečně i Greg Kurstin, jehož služeb využívají třeba Sia, Lily Allen, Dragonette či Gabriella Cilmi. Jak dopadl střet někdejších punkerů s těmito lidmi, můžeme posoudit prozatím pouze ze dvou singlů, které skupina nahrála na své MySpace.com


Gillian Welch - The Harrow & The Harvest (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Gillian Welch - The Harrow & The Harvest
Na poměrně dlouhou dobu se odmlčela americká folková zpěvačka Gillian Welch. Zatímco v minulosti vydávala alba po dvou až třech letech, tentokrát nechala své příznivce čekat dlouhých osm roků. Novinku "The Harrow & The Harvest" ale skládala a nahrávala v Nashvillu opět se svým dlouholetým partnerem Davidem Rawlingsem, který vedle ní spolupracuje s lidmi jako Ryan Adams, Bright Eyes či Ani DiFranco. Společně vybrali celkem desítku písniček, jejichž ukázky nabízí internetový obchod Amazon.com.


Black Tide - Post Mortem (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Black Tide - Post Mortem
Fanoušky heavy metalu potěší tento týden americká parta Black Tide. Na letošní léto nachystali totiž muzikanti svou druhou desku "Post Mortem", kterou napěchovali desítkou skladeb. S jejich produkcí vydatně vypomohli Josh Wilbur a GGGarth. Jak seance ve studiu dopadla, mohli fanoušci otestovat na třech ochutnávkových singlech "Bury Me", "Walking Dead Man" a "That Fire". Pokud jste songy ještě neslyšeli, navštivte MySpace.com formace.


Connie Smith - Long Line Of Heartaches (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Connie Smith - Long Line Of Heartaches
Je to neuvěřitelné, ale kariéra americké countryové a gospelové zpěvačky Connie Smith započala už v roce 1964. Dnes je jí sedmdesát a vydává své další album "Long Line Of Heartaches", první po dlouhých třinácti letech. Pro něj nahrála dvanáct skladeb, jejichž producentem je opět její manžel a také countryový zpěvák a skladatel Marty Stuart. Jejich ukázky jsou k dispozici v internetovém obchodě Amazon.com.


Dionne Bromfield - Good For The Soul (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: neo soul / pop / r&b

Dionne Bromfield - Good For The Soul
Jsou to dva roky, co se na scéně objevila mladičká, teprve třináctiletá kmotřenka Amy Winehouse Dionne Bromfield. Nyní je tedy o dva roky starší a vydává své druhé album s názvem "Good For The Soul", které přináší celkem čtrnáct písní a je koncepčně jiné než to předchozí. Oproti coververzím debutu je novinka už původní a na skládání písní se podílela i sama zpěvačka. Album momentálně reprezentuje retro singl "Foolin'", jehož video najdete na webu Dionne Bromfield. Ukázky dalších čtyřech písniček pak nahrála na své MySpace.com.


Gabe Dixon - One Spark (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / pop-rock

Gabe Dixon - One Spark
Ačkoli americký muzikant a zpěvák Gabe Dixon albem "One Spark" debutuje, není na hudebním poli žádným nováčkem. Už před třemi lety vydal se svým triem první nahrávku a především se stal jedním ze členů zaběhlých Supertramp. Svou první sólovou desku nahrával v Los Angeles pod dohledem producenta Marshalla Altmana a se dvěma hosty. Tím prvním je frontman Starsailor James Walsh a v písničce "Even The Rain" si s ním zazpívala i držitelka šestadvaceti Grammy Alison Krauss. Tuto skladbu i zbytek alba streamuje Gabe Dixon na svém webu.


Dále vychází:

Arkona - Slovo (Mystic Production)
Cockney Rejects - Join The Rejects 79-81 (EMI)
CSS - La Liberacion (Universal)
Dee Dee Bridgewater - Midnight Sun (Universal)
Fleshgod Apocalypse - Agony (M.A.B.Records)
Hawkwind - Parallel Universe (EMI)
ICS Vortex - Storm Seeker/Limit. (EMI)
Jeff Bridges - Jeff Bridges (vinyl) (EMI)
Judas Priest - Single Cuts (Sony Music)
Lang Lang - Liszt - My Piano Hero (Sony Music)
Leprous - Bilateral (EMI)
Patti Smith, - Outside Society (Sony Music)
Různí - Bravo Hits 2011/2 (Universal)
Různí - Muppets:The Green Album (EMI)
Různí - The Inbetweeners (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Woody Allen Et La Musique (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
Sabaton - World War Live (Battle Of The Baltic Sea) (M.A.B.Records)
Silverdollar - Morte (Mystic Production)
Skull Fist - Head ÖF The Pack (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Lenny Kravitz v klipu k "Human" zbavuje lidi mobilů obřím hudebním magnetem (09.04.2024 11:53)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Lenny Kravitz získal svou hvězdu na Chodníku slávy v Hollywoodu a vydává nový singl (26.03.2024 13:48)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu