Lipo slibuje dospělejší druhé album

22.09.2013 11:55 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lipo
© Universal
Už na jaře příštího roku potěší fanoušky novinkovým albem rapper Lipo. Sedmadvacetiletý interpret momentálně druhou sólovou desku trpělivě připravuje a naznačuje směr, jakým se chce na další nahrávce ubírat.

"Přál bych si, aby mé druhé album bylo dospělejší. Zároveň chci, aby bylo ještě osobnější než první deska," prozradil básník, který si na prolnutí osobních zkušeností do svých textů zakládá. Chystaný počin vzniká ve studiu Martina Ledviny, jenž písním dodává více přístupnější zvuk pro posluchače jiných žánrů, než je hip hop. Jako jeden z mála představitelů tuzemské rapové scény se totiž Lipo vyznačuje ambicemi oslovit také mainstreamové posluchače, což už se v jiných státech stalo běžným jevem. První singl již má držitel Ceny OSA za rok 2012 vybraný.

Než však do světa vypustí připravovanou druhou řadovku, ukrátí svým příznivcům čekání vydáním mixtapu. Ten bude veřejnosti nabídnut k volnému stažení koncem letošního roku, posluchači na něm najdou několik skladeb, které se koncepčně nehodí na zmiňovanou desku, a přesto by je Lipo rád zveřejnil. "Bude to spíše takový mini-tape," upřesňuje Jonáš Červinka, co mohou fanoušci od bonusového materiálu očekávat. Jeho součástí se stanou spíše skladby pojaté více hiphopově, zatímco následné album by mělo hranice žánru překračovat.

První mixtapovou vlaštovku obstaral song s videoklipem "Pořád jen to svoje", který se setkal s vesměs velmi kladnými reakcemi. Interpret, jenž je mnohými kolegy z branže osočován kvůli faktu, že si jeho písně oblíbila česká rádia, ji kvůli kontroverznímu textu na album nezařadí. "Rap někteří budou vždy spíš vnímat jako sport, než možnost se umělecky seberealizovat. Za tu dobu, co jsem více na očích, se o mě pár takových 'sportovců' otřelo. Je jasné, že já jim na své desce nebudu věnovat ani sekundu. Hledejte dál smysluplné téma," uvedl.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY