Polští Kamp! představí 24. září svůj debut spolu s Deaths v pražské továrně

12.09.2013 08:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kamp!
© facebook interpreta
Agilní polská scéna vyšle ke konci září na pódium pražské MeetFactory jednoho ze svých stěžejních zástupců a sice trojici Kamp!. Ta pro domácí publikum není úplně neznámou, neboť čtyři roky dozadu zdárně odjezdila československé turné s MIDI LIDI a bezesporu si stihla nasbírat fanoušky i v našich končinách. Jejich hudební směr probíhá na synth-popové lince s odbočkami k osmdesátkovému discu a pravidelnými zastávkami na prosluněných odpočívadlech balearic čerpaček.

Úspěchy Kamp! dalece přesahují hranice jejich rodné hroudy. Jejich jméno figuruje v katalozích hned několika labelů. Brennensel je klíčová stáj, kterou si sami založili, aby zde mohli vydávat věci svoje a věci souputníků z řad obdobně talentovaných přátel a kolegů. Na francouzském labelu Kitsuné a portugalském Discotexas vycházejí jejich singly a pod hlavičkou českého labelu Bum Bum Satori sdružujícím svérázné společenství kreativců v čele s Kevin Blechdom, Dva nebo rovněž polskými Napszyklat se postupně snaží pronikat i do povědomí tuzemského posluchačstva.

Debutové eponymní album "Kamp!" vyšlo vloni v listopadu a najdete na něm i chytlavý a velmi úspěšný singl "Cairo", který pro polskou trojici znamenal exkluzivní místenku v line-upech světoznámých festivalů SXSW, Primavera nebo Exit.

Doprovod na tomto a dalších československých zastávkách jim bude dělat pražská formace Deaths (kdysi Girls On Drugs), za kterou momentálně stojí mladičký, nicméně multi akční post hardcoreista Igor Bruso (hraní v tvrdých jádrech Slave Driver). Vyrůstal a narodil se na Kamčatce, od dvanácti let žije v Čechách a pro doplnění kosmopolitního obrázku není od věci zmínit, že stavební kámen Deaths byl položen v Brooklynu, kde se Igor svého času pohyboval coby stážista v newyorském Vice a asistent fotografa Parkera Steela. Je ústřední postavou, hlasem a duší všech skladeb a zároveň autorem všech Deaths videí (průpravu získal režií videoklipů pro Apostate, Swan Bride a v neposlední řadě i pro Charlie Straight). Po odchodu kytaristy Lukea Mayena se zvuk Deaths posunul k ještě zasněnějšímu eighties popu, takže coby support nemohla volba padnout na úrodnější půdu.

Chystané EP Crystal Nights by podle aktualit z kuloáru mělo spatřit světlo světa ještě letos.

Vstupenky: 190 CZK + poplatky v předprodeji, 250 CZK na místě
Předprodeje: Ticketportal, Ticketpro, Ticketstream
Uvádí: MeetFactory
Více info: Kamp!: http://kampmusik.tumblr.com/, Kamp! FB: https://www.facebook.com/kampmusik, Deaths: http://deathsxo.tumblr.com/, Deaths FB: https://www.facebook.com/wethedeaths, Igor Bruso: http://://www.ilovebruso.com, Luke Mayen: http://https//soundcloud.com/lukemayen



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY