John Mayer vydá v srpnu nové album "Paradise Valley"

29.07.2013 11:37 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

John Mayer - Paradise Valley
© jhnmyr.tumblr.com
Americký muzikant John Mayer nachystal pro své fanoušky již v pořadí šesté řadové album. Novinka "Paradise Valley" bude do prodeje uvedena 20. srpna. Pětatřicetiletý zpěvák a skladatel tak naváže na svou loňskou nahrávku "Born And Raised",

Desetipoložkovou multižánrovou kolekci uvádí pilotní singl "Paper Doll" (k poslechu pod článkem). Na písní "Who You Love" s Mayerem spolupracovala i jeho současná partnerka, popová zpěvačka Katy Perry. Sedminásobný držitel ceny Grammy přitom až do října bude propagovat ještě svou pátou desku "Born And Raised". Aktuálně totiž brázdí americký kontinent se svým "Born and Raised World Tour". Koncertní šňůru čítající celkem 53 zastávek zahájil zpěvák 6. července v Milwaukee, poslední koncert je naplánován na 26. října v Londýně.

Rodák z Bridgeportu na hudební scéně debutoval albem "Room For Squares" z roku 2001. Kritikou ceněný interpret ve své tvorbě vykazuje prvky několika žánrů, včetně popu, rocku, bluesu nebo folku. Kromě hudební tvorby je v poslední době známý i svým vztahem s Katy Perry. S jednou z nejúspěšnějších zpěvaček současnosti se před nedávnem sice bouřlivě rozešel, ale nyní už jsou znovu spolu. Příležitostně se zpěvák věnuje i žurnalistice, jeho články vyšly například v magazínu Rolling Stone.

Kompletní tracklist nové studiovky vypadá takto: Wildfire, Dear Marie, Waitin' On The Day, Paper Doll, Call Me The Breeze, Who You Love, I Will Be Found (Lost At Sea), You're No One 'Til Someone Lets You Down, Badge And Gun, On The Way Home.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY