Leona Lewis nahrává vánoční album

22.07.2013 10:51 - Vojtěch Drobík | foto: facebook interpreta

Leona Lewis
© last.fm
Mít zlato v hrdle ještě neznamená, že máte v hudebním byznysu vyhráno. Své o tom ví i Leona Lewis: bůh jí sice nadělil, následně ovšem zapomněl na v dnešním světě snad ještě podstatnější věc, a tou je kvalitní management. Na ten sice vítězka třetí série britského X Factoru doplatila, pracovat na nové tvorbě však nepřestala. Před vydáním čtvrtého studiového počinu se dočkáme jednoho svátečního překvapení - vánočního alba.

V rozhovoru pro Marka Butlera britská popová ikona prozradila, že natáčení vánoční desky s nádechem soulu je v plném proudu: "Právě pracuji na vánočním albu. Jedná se o mix vánočních klasik a vlastní tvorby. Jsem z toho nadšená. Celé je to zabaleno do soulového kabátku, velmi podobnému zvuku Motown. Vracím se vlastně ke kořenům hudby."

S ideou natočit pro zpěvačku vůbec první nahrávku, na níž budou skladby svátků klidu a pohody, přišel mimo jiné od mentora Simona Cowella: "Simon mi vždy poskytoval cenné rady. Nápad s vánoční deskou vzešel od něj a my oba jsme vycítili, že je ta správná doba se na ni vrhnout," prozradila Lewis.

Natáčení desky s touto tématikou v letních měsících však přijde ostrovní superstar přeci jen trochu zvláštní: "Jo, je to bizarní psát vánoční songy, když se paříte v takovém horku. Téměř mě to nutí k tomu, abych simulovala atmosféru vánočních svátků nošením vlněného svetříku a donesením sněžného stroje nebo tak něco."

Tracklist, případně předběžné datum vydání zůstává prozatím tajností. Nahráváním vánočního alba Leona mnohé překvapila a zároveň potěšila. Z nálady v internetových diskuzí lze ale odtušit, velký počet fanoušků je touto zprávou zklamán, jelikož znamená možný odsun slibovaného nástupce neúspěšné třetí studiovky "Glassheart".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY