Ivan Tásler s Janou Kirschner natočili společný duet

15.07.2013 12:52 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jana Kirschner a Ivan Tásler
© facebook.com/pages/IMTsmile
Jana Kirschner s Ivanem Táslerem patří mezi největší osobnosti slovenského popu a i v našich končinách mají oba umělci mnoho posluchačů. Dvojce spolu dosud spolupracovala pouze jednou, a to když na sklonku minulého století předělala duet Miroslava Žbirky a Mariky Gombitové "V slepých uličkách". Ten se původně objevil na prvním řadovém albu slovenského Zlatého slavíka "Doktor sen". Tentokrát z jejich společného úsilí vzešla nová skladba "Svoji".

"Píseň vznikla před pěti lety ve studiu Valec v Dúbravke. Tenkrát jsme se potkali po dost dlouhé době a za jeden večer vznikla i tato píseň. Pravděpodobně to bude jenom singl, který se neobjeví ani na našem, ani na Janiném albu. Je to píseň, která vznikla z lásky a respektu k hudbě a muzikantství. Už jsem ani nevěřil, že se ji někdy podaří dodělat. Jsem rád, že to vyšlo a že jsme našli čas, kdy se to nekříží s Janinými aktivitami, ani s plány IMT Smile," vysvětlil příběh vzniku Ivan Tásler.

"Když mi Ivan zavolal, abychom to dokončili, jediné, co mě zajímalo, bylo, aby tam zůstala ta energie a láska k hudbě, která v ní byla od začátku. Myslím, že se to povedlo. Udělali jsme písničku plnou energie, dali jsme do toho celé srdce a doufám, že to stejně zapůsobí i na lidi," vyjádřila se Jana Kirschner. Hudbu k písni napsal Tásler společně se spoluhráčem z IMT Smile Lukášem Kalivoškou a právě Janou Kirschner. Ta k písni dopsala i text.

Elektronika, která se snoubí s akustikou, výrazná baskytara a také lehký nádech funku dává písni naději, že z ní může vzniknout zajímavý letní hit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY