Natáčí se pseudodokument o Nicku Caveovi, sveze se v autě s Kylie Minogue

03.07.2013 09:29 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

Nick Cave - 20 000 Days On Earth
© guardian.co.uk
Charismatický podivín Nick Cave znovu ve světle reflektorů? Zpěvákův havraní vlas se opětovně zaleskne vlivem dopadající záře, ne ale té, co nedávno obkroužila album "Push The Sky Away" nadpozemského kolektivu The Bad Seeds, nýbrž oné z filmových lamp. Hudebník se totiž stane středobodem připravovaného dokumentu "20 000 dní na Zemi".

Snímek má zachycovat muzikantův každodenní život. Nuda? Nezapomínejte, že se chystá film o Caveovi, takže všechna pravidla stranou. Pravdivou základní linii dokumentu mají pomačkat smyšlené scény, tedy "vykonstruované reálné situace, ve kterých smí Nick improvizovat," vysvětlilo deníku The Guardian režisérské duo Iain Forsyth a Jane Pollard. Přeneseno do praxe, Cave bude pendlovat v autě (Jaguáru?) mezi jednotlivými zápletkami, přičemž si na zadním sedadle vždy poveze jiného pasažéra. Mimo jiné spolupracovnici Kylie Minogue.

Počátky natáčení se datují do doby skládání textů pro patnáctou studiovou desku "Push The Sky Away". Dvojice režisérů si s Australanem díky opakované spolupráci vybudovala důvěrný vztah, i proto k filmování svolil: "Natáčeli úplně všechno. Svými kamerami zachytili okamžiky, kdy jsem načrtával první linky písní a zkoušel na klavír první melodie. Proto jsem to nechal být, protože kamery běžně nezachycují kapely, když dělají skutečné věci." Mozaika scén bude evidentně velmi pestrá: dle zdroje uvidíme Cavea stolovat se spoluhráčem Warrenem Ellisem, jak si počíná na terapii nebo při sledování kultovního snímku "Scarface" se svými syny.

Hudebník, který svůj orchestr par excellence The Bad Seeds zapřáhne 22. listopadu v pražské Tipsport Areně, je ošlehanou tváří ve filmu stejně jako v hudbě. Připomeňme jeho roli vyšinutého vězně v "Ghosts... Of The Civil Dead" nebo oduševnělého albína po boku Brada Pitta v "Johnny Suede".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY