Jaromír Nohavica se vrací do čela prodejů alb

08.07.2013 08:54 - Martin Spurný | foto: facebook interpreta

Při pohledu na tuzemské vítěze aktuálních žebříčků prodejnosti a rádiové hranosti můžeme spatřit stejná jména jako před třemi týdny. Singl "Impossible" Jamese Arthura se již devátým týdnem držel blízko vrcholu a nyní se vrací na úplnou špici. V prodejnosti předávají Black Sabbath žezlo Jaromíru Nohavicovi.
James Arthur - Impossible
© facebook interpreta
RÁDIA - James Arthur z britského X Factoru se ze čtvrtého místa opět vyhoupnul na první příčku, aby odsunul "Let Her Go" Passengera na třetí místo. I přesto, že v rámci první pětice dochází k mírným obměnám, její složení zůstává nezměněné a těžko se v blízké době můžeme dočkat nějakého oživujícího impulsu. Nováčkem v první desítce je arabský zpěvák Khaled, který uspěl se singlem "C'est la vie" z roku 2012. Tomu se zatím nejlépe vedlo ve Francii během loňského léta a před několika týdny se stal i druhým nejhranějším singlem na Slovensku. Vzhůru v tabulce putuje i "Get Lucky" francouzského dua Daft Punk a zpěváka Pharella. Místa uprostřed první desítky si stabilně drží "Waiting All Night" drum'n'bassových Rudimental i zpěvačka Alex Hepburn s "Under".

Novinek v nejlepší stovce písní pro tento týden je celkem dost,na nejlepší pozici se nachází skladba "Wake Me Up". Ta vzešla z nečekané spolupráce švédského DJe Avicii a amerického soulového zpěváka Aloea Blacca, který se před nedávnem objevil na festivalu United Islands a který si v rádiích užil slávu se singlem "I Need A Dollar".

Za pozornost stojí britský objev Tom Odell, jehož single "Another Love" se drží na osmasedmdesáté příčce. I přes rozporuplné recenze totiž Odell vede britský žebříček prodejnosti alb s deskou "Long Way Down". Dále se v novinkách nachází písně od objevu české scény Lenny, tanečního projektu Major Lazer, Roberta Palmera nebo německého reggae zpěváka Gentlemana.

Top 10 ČR - rádia:
  1. James Arthur - Impossible
  2. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - I Need Your Love
  3. Passenger - Let Her Go
  4. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Can't Hold Us
  5. P!nk & Nate Ruess - Just Give Me A Reason
  6. Rudimental feat. Ella Eyre - Waiting All Night
  7. Alex Hepburn - Under
  8. Daft Punk & Pharrell Williams - Get Lucky
  9. Khaled - C'est la vie
  10. ▲ Script - If You Could See Me Now

Top 100 RÁDIO 26/2013 - novinky:
54. Avicii & Aloe Blacc - Wake Me Up
75. Lenny - All My Love
78. Tom Odell - Another Love
80. Major Lazer feat. Busy Signal, The Flexican & FS Green - Watch Out For This
81. Robert Palmer - True Love
90. Gentleman - You Remember

Jaromír Nohavica - Tenkrát
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Black Sabbath s novinkou "13" po dvou týdnech přefávají prvenství v prodeji alb Jaromíru Nohavicovi a jeho výběru "Tenkrát / Nostalgie 90. let". Dokonce jeho loňská nahrávka "Tak mě tu máš" zažívá novou vlnu vzestupu a nyní je na čtvrté příčce. Do první desítky se zřejmě vlivem nedávného pražského koncertu dostávají Bon Jovi a jejich poslední nahrávka "What About Now". Vystoupení 30 Seconds To Mars na Rock For People rovněž přineslo pozitivní efekt na prodej jejich desky "Love Lust Faith + Dreams", která si nyní vede lépe než čerstvě po vydání. Po nadějném prvním týdnu naopak klesají Prago Union ze třetího na patnácté místo.

Z novinek se na dvacátém osmém místě nachází "10 rozdielov" Anny Veselovské, na třicátém prvním místě vystoupení Alicie Keys v pořadu Storytellers na stanici VH1. Třicáté čtvrté místo patří švédským death metalistům Amon Amarath.

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Tenkrát / Nostalgie 90.let
  2. Black Sabbath - 13
  3. Zaz - Recto Verso
  4. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  5. Doctor P.P. - Zdravý doktor
  6. ▲ Tři Sestry - Líná hudba holý neštěstí
  7. 30 Seconds To Mars - Love Lust Faith + Dreams
  8. Lucie Vondráčková - Oheň
  9. Kryštof - Inzerát
  10. Bon Jovi - What About Now

TOP 50 Prodejní 26/2013 - novinky:
28. Anna Veselovská - 10 rozdielov
31. Alicia Keys - VH1 Storytellers + DVD
34. Amon Amarath - Deceiver Of The Gods

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 26. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY