The Autumnist má venku novou desku! Vychází na CD, vinylu i jako MP3

12.06.2013 13:28 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Autumnist - Sound of Unrest
© facebook interpreta
Vlado Ďurajka aka The Autumnist je perfekcionista a při vydávání nových desek se rozhodně neřídí časem. Tedy až na to, že s železnou pravidelností dodržuje mezi alby čtyřleté pauzy. Po posluchači i kritikou vysoce oceňovaném debutu "The Great Outdoors" (2005) a jeho nástupci "The Autumnist" (2009) nyní přichází s novinkou "Sound Of Unrest", která je zatím nejkompaktnějším a zároveň nejvyzrálejším počinem v jeho diskografii.

Nadále je přítomné charakteristické vrstvení nejrozmanitějších zvukových stop, pečlivé budování atmosféry i suverénní křížení hudebních žánrů. Oproti minulosti však výrazně ubylo samplovaných zvuků, a to ve prospěch vintage či moderních analogových syntezátorů.

Nejvýraznější změnou oproti většinou instrumentální tvorbě z minulosti je fakt, že jde o album písničkové - hned ve čtyřech skladbách uslyšíte zpívat následující hosty: Richard Imrich (zpěvák a kytarista spřízněné kapely Nylon Union) napsal pro Autumnist tři texty a dva z nich i sám nazpíval ("Some Ground" a "Tiny Bit"). Třetího textu ("A Distant Speck") se ujal Oleg Tera z ruského města Divnogorsk, které se nachází poblíž místa pádu tajemného Tunguzského meteoritu. Podobnou záhadou jako tato událost je pro Autumnist i samotná identita tohoto zpěváka. Čtvrtým textem i zpěvem ve skladbě "Rehash" přispěl Boris aka J311Y B311Y z košické newgaze kapely Jelly Belly.

Album bylo stejně jako všechny předešlé nahrávky The Autumnist (resp. Abuse) produkováno v domácím studiu Vlada Ďurajky. Živé nástroje - baskytara, bicí, trombón - a zpěvy byly nahrány v trenčínském studiu Men At Sound, mastering si vzal na starost Anders Peterson z GhostSound Mastering & Post ve švédském Stockholmu.

"Sound Of Unrest" vychází na značce Deadred / Starcastic Records v digitální formě ve formátech MP3 a FLAC (ke stažení na stránkách obou vydavatelství), Bandcamp profilu kapely, ale i v sítích distributorů iTunes, Spotify apod. CD a vinylové nosiče jsou balené v netradičním, ručně potištěném obalu z recyklovaného papíru, jehož výtvarné zpracování je dílem samotného Vlada Ďurajky.

Seznam skladeb: desky je následující Tunguska, Some Ground, Rehash, Bogeyman, A Distant Speck, Tiny Bit, Collider.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY