Do Prahy na podzim přijede britská čtveřice Bastille

30.05.2013 16:41 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

Bastille
© facebook interpreta
Britská indierocková kapela Bastille je jedním z nejzajímavějších objevů britské scény letošního roku. Jejich debutová deska "Bad Blood" vyšla na začátku března a kralovala oficiální britské hitparádě. V rámci svého evropského turné se nadějní umělci na podzim poprvé představí i českým fanouškům. 20. listopadu zahrají v klubu Roxy, a jelikož ve zbytku Evropy je o lístky velký zájem, dá se předpokládat, že jinak tomu nebude ani v Praze.

Zpěvák Dan Smith se narodil 14. července, tedy v den, kdy se ve Francii odehrála bitva o dobytí pevnosti Bastily. V roce 2010 podle události pojmenoval svůj sólový projekt a postupným přidáváním dalších tří členů (Chris Wood, Will Farquarson a Kyle Simmons) vznikla současná sestava kapely.

Nahrávací společnost EMI Music kapele nabídla nahrávací smlouvu u Virgin Records a v dubnu 2012 vyšel první singl "Overjoyed". Přes malou propagaci ale stejně jako další singl "Bad Blood" nepřinesl žádný vetší úspěch. Poprvé se do evropských hitparád zapsal až třetí "Flaws". Na začátku letošního roku se poprvé objevili i v českém éteru s hitovkou "Pompeii", která ovládla irskou a skotskou hitparádu. Na začátku června vyjde pátý singl "Laura Palmer", klip k němu byl představen již před několika týdny.

"Jejich indierockové melodie protnuté troškou elektronické hudby připomínají náš nedávný koncert Imagine Dragons. Jsou ale trochu jiní, místy temnější, místy uvolněnější, ale minimálně stejně tak sympatičtí. Na Bastille se moc těšíme a věříme, že českému publiku učarují," říká zástupce pořádající agentury Fource Entertainment.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY