Indierocková senzace letošního roku The 1975 na podzim vystoupí v Praze

03.06.2013 13:41 - Michal Rolig | foto: facebook interpreta

The 1975
© the1975.com
Indierockeři The 1975 nedávno vystoupili jako předskokané na koncertě irské kapely Two Door Cinema Club v pražské Lucerně. Jejich stoupající sláva a vydání debutové desky jsou ale důvody pro to, aby na podzim rozjeli vlastní turné a v rámci něj se 27. listopadu představili českým fanouškům v klubu Rock Café.

Matthew Healy, Ross MacDonald, Adam Hann a Gerorge Daniel spolu začali hrát před desíti lety při studiích v Manchesteru. Pod názvem The 1975 pánové poprvé vystoupili na začátku minulého roku a po pár týdnech podepsali nahrávací smlouvu s labelem Dirty Bas. U něj vydali již čtyři EP, které svoji kvalitou lákají na očekávané debutové album nazvané podle kapely. Deska vzniká již dva roky pod dohledem producenta Mikea Crosseya, který dříve pracoval i s kapelami Foals či Arctic Monkeys.

Na konci minulého roku kapela rozjela své britské turné, které bylo pro nečekaný úspěch prodlouženo až do začátku toho letošního. Zahráli si třeba i pro čtyřicetitisícový dav na londýnském Emirates Stadium jako předskokané Muse. Za pár dnů se vydají na své první koncerty do Ameriky, následně se vrátí zpátky na britské ostrovy a na podzim rozjedou evropskou šňůru. S ní se zastaví i v Praze. Vstupenky za necelé čtyři stovky seženete v síti Ticketpro.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY