Open Air Hollywood Night 2013 velkolepě odstartuje sezónu letních hudebních festivalů!

06.06.2013 10:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Český národní symfonický orchestr
© facebook interpreta
Český národní symfonický orchestr opět zahájí letní festivalovou sezónu. Koncert ve velkém stylu hudební show plné nejslavnějších filmových melodií se uskuteční pod širým nebem 16. června ve 20:00 na Václavském náměstí. Srdečně zváni jsou všichni obyvatelé a návštěvníci Prahy. Vstup na koncert je zdarma, převleky jsou vítány!

Sezóna letních hudebních festivalů začíná a s ní je zde i devátý ročník festivalu Prague Proms, který bude zahájen open air koncertem Hollywood Night 2013. Český národní symfonický orchestr (ČNSO) s dirigentem Janem Chalupeckým v čele zahrají pod širým nebem ty nejkrásnější a nejslavnější filmové melodie z nových i starších filmových megahitů. Na své si tak přijdou milovníci filmové hudby všech generací.

Základ této tradici orchestr položil již minulý rok, kdy se open koncert v duchu filmové hudby uskutečnil poprvé. Letos však ČNSO hodlá do této hudební události v rámci festivalu Prague Proms investovat mnohem více. "Připravujeme větší stage a celkově velkorysejší technické zázemí. Koresponduje to s tím, že zatímco loni na tento koncert dorazilo zhruba šest tisíc diváků, letos jich očekáváme až deset tisíc. Chceme navázat na loňský úspěch a zase se o kus posunout. Posílili jsme proto samotný orchestr, hrát bude přes osmdesát hudebníků, a tím překvapení nekončí," říká Jan Hasenöhrl, ředitel festivalu a ČNSO.

Nejvíce filmových postav v kostýmech na koncertu pod otevřeným nebem, to je výzva pro letošní OPEN AIR Hollywood Night. ČNSO chce z koncertu udělat zážitek lahodící uchu i oku, a proto vyzývá návštěvníky, aby důkladně prohledali šatníky, popustili uzdu své fantazii, tvořili, bavili se a dorazili v co nejhojnějším počtu převlečeni za své oblíbené filmové hrdiny a hvězdy stříbrného plátna. "Chceme si hollywoodský večer užít opravdu ve velkém stylu a převleky k filmu patří," dodává s úsměvem Jan Hasenöhrl.

Čeká nás také taneční show na téma filmové hudby, kterou ČNSO připravuje ve spolupráci se společností Oriflame. Inspiraci pro kostýmy můžete čerpat z melodií, které během večera zazní, repertoár je opravdu široký. Na programu jsou slavné melodie z Belmondových filmů, bondovek, blok westernů nebo skladby Johna Williamse, ale také hity z filmů "Harry Potter", "Shrek", "Piráti z Karibiku" či "Mission: Impossible".

OPEN AIR Hollywood Night 2013 bude nezapomenutelným zážitkem, stejně jako další koncerty festivalu, které jsou nabité zvučnými světovými jmény. Za všechny jmenujeme excelentního trumpetistu Wyntona Marsalise, zpívajícího herce F. Murray Abrahama, legendárního Salieriho z Formanova "Amadea". Světové premiéry se dočká rovněž opereta "Proso", proslulého českého autora Járy Cimrmana. Na své si přijdou i milovníci jazzové hudby, letos je pro ně poprvé připraven pojízdný jazzový klub.

Kompletní program koncertu i celého festivalu Prague Proms 2013 sledujte na webových stránkách pragueproms.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY