Poslechněte si útržek nových MGMT v bizarním videu

22.04.2013 17:55 - Andrea Šafářová | foto: facebook interpreta

MGMT
© last.fm
Pro předpremiéru onoho singlu si nemohli MGMT vybrat lepší dobu. Bostonské a texaské krveprolití v posledních dnech včetně o něco dřívějšího severokorejského vyhrožování jadernou zbraní by se pod hlavičkou "Alien Days" dozajista neztratily. Nástřel skladby, která vyjde na kazetě, zveřejnilo connecticutské duo v upoutávce pro sobotní (20. duben) Record Store Day.

Bezmála minutové video je zrcadlem hračičkovských duší Andrewa VanWyngardena a Benjamina Goldwassera. Hlavním hrdinou-mimozemšťanem je maňásek z ponožky drandící v kabrioletu, kterého pecka "Alien Days" doslova nakopne - až do vesmíru. Psychedelický trailer odhaluje v první polovině také přebal nosiče. Audio složka, jejíž plnou verzi mohli příznivci naživo slyšet již loni v březnu na kolumbijském festivalu Estereo Picnic, pak navazuje na tvorbu dvojice z posledního alba "Congratulations".

Projekt Record Store Day sdružuje nezávislé hudební obchody a umělce za účelem oslavy umění jako takového. Každá třetí sobota v dubnu bývá přehlídkou unikátních koncertů a nahrávek pořízených speciálně pro tento den.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY